Андрей Ковачев за Северна Македония: Европейската интеграция е двупосочна улица

  • 01 октомври 2019 16:10

  • 974
  • 1
Андрей Ковачев за Северна Македония: Европейската интеграция е двупосочна улица
© Кадър - Нова телевизия

Г-жа Габриел се представи много добре, отговаряше много компетентно по всички зададени ѝ въпроси повече от два часа. Това заяви в ефира на Нова телевизия евродепутатът от ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега..

По думите му програмата "Хоризонт Европа" трябва да има една справедлива кохезионна политика, която да е географски разпределена. Конкретно в програмата "Хоризонт 2020" средствата отиваха за нови продукти и трябва да има повече и по-добре разпределени ресурси за България, смята още евродепутатът.

Що се отнася до Северна Македония и приемането ѝ в ЕС, Ковачев заяви, че европейската интеграция е двупосочна улица и те трябва да си свършат своята работа, а манипулацията и фалшификацията трябва да бъдат изкоренени. "Ние с историята компромис не можем да правим. Няма как да кажем този е българин, но айде ето този ще ви го дадем, това няма как да стане, заяви още Ковачев. По думите му е много трудно, когато една манипулация на историята е била налагана няколко десетилетия." Това не може да продължи, трябва да имат храбростта и да извървят трудния път", смята още Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега..

 

Последвайте канала на

Калина Христова
974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.01 | 18:34

1

Тоя ги разбира двупосочните работи.

Добави коментар

Водещи новини