Румен Петков: На строителната площадка на интерконектора между България и Гърция никой не работи

ПП АБВ
share

На строителната площадка на интерконектора между България и Гърция никой не работи. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков от мястото, където преди дни министър-председателят показа строителната площадка на интерконектора, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Според Петков на мястото няма никой – нито тръби, нито багери, нито работници.

„Моля Теменужка Петкова да спре да лъже, защото не ѝ прилича. На 22 май беше направена първа копка в община Кирково. За сведение на шефа на „Булгаргаз“ при газопроводи се прави първа заварка. Да си некомпетентен и неграмотен по принцип не е престъпление, но некомпетентен и неграмотен човек да води ключово звено като „Булгаргаз“ е престъпление на министър-председателя, защото го търпи“, посочи той.

Румен Петков: Ако сега спре проектът "Белене", ще е за последно

„На 10 октомври непосредствено преди местните избори беше подписан договорът за изграждане на интерконектора. На 11 ноември преди посещението в САЩ беше доведена тук посланичката на Съединените щати, бяха докарани тръби и багери. Днес няма тръби, няма и багери. Казвам на българските граждани, че ги лъжем и те плащат, за да бъдат лъгани. 110 млн. евро държавна гаранция, платена от България, за да бъде изградено трасето. То се изгражда 100% от гръцки компании. Тръбите също са поръчани в Гърция. Българският бизнес е изолиран и българската икономика я няма в трасето.  От капацитет резервацията 1 млрд. кубика са направени от „Булгаргаз“ и останалите половин милион кубика са направени от гръцката „ДЕПА“ и „Едисон“ от Италия и една офшорна компания, за която трябва да се направи обстоийно разследване от ДАНС“, каза още Петков.

Теменужка Петкова след подписването на ключови договори за интерконектора с Гърция: Днешният ден е знаков

По думите му това трасе се прави скандално, то ще бъде забавено и няма да обслужи българския интерес.

„България за пореден път ще бъде ударена от правителствата на Борисов по най-грозния начин като държава , която има ключово място в осигуряването на енергийната сигурност на Европа. Позорно е и ние българите трябва да го знаем и да кажем на Борисов, че повече така не може“, допълни Петков.

Водещи новини

Още новини