Румен Петков се срещна в Москва с един от най-високопоставените митрополити на Руската православна църква

Председателят на ПП АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в се срещна в Москва с един от най-високопоставените митрополити на РПЦ Волоколамския митрополит Иларион, председател на Отдела за външни църковни връзки на Руската православна църква.

Двамата обсъдиха скорошното посещение на митрополита в България и провелата се Международна научно-богословска конференция на тема „Историята на Българската и Руската Православна Църкви като предмет на академичното изучаване в богословските учебни заведения в България и Русия на съвременния етап“ във Велико Търново преди около месец, където Петков също взе участие, както и отзвука от посещението на митрополит Иларион в Плевен, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в покани Волоколамския митрополит Иларион на конференция в Плевен на 9 декември под наслов „Православие, духовност, свобода“, покана приета с голямо удоволствие. На предстоящия форум митрополитът ще изнесе свой доклад по темата.

Двамата разговаряха също по бъдещите действия по храм-паметника “Св. Александър Невски” в контекста на отбелязването на 800-годишнината от рождението на патрона на храма.

Коментари

 1. 2019.11.06 | 13:51

  Цървули!!!Смях!!!Комуняга-ченге и пияница се среща с КГБ-попове да решават религиозни въпроси!!!Кремълският Змиярник се активизира в провокациите си срещу суверенитета на България!!!Арест и за този продажен бесепарски боклук,както и за Николай Малинов,получил орден от Плешивото Кремълско Жужу за вярна служба към Фалиралият Сибирско-Азиатски Катун!!!Ура и Слава!!!

 2. 2019.11.06 | 13:07

  Така изглежда агентурата. Комунисти национални предатали

 3. 2019.11.06 | 11:46

  Румка срещни се с Путин и решете бандитизма ,разбойниците и организираната престъпност в БГ

 4. 2019.11.06 | 11:22

  Колкото Румен Петков е вярващ, толкова тези двамта до него са попове.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет