Борисов отвърна на Нинова: Интересува ме оценката на хората, а не вашата

Булфото (архив)
share

Всичко, което е било необходимо да се направи за Шенген, е направено. Всички институции са се произнесли по тази тема. Преди време бях специален гост в Бундестага и им обясних как се пази границата и накрая казват: ''Ние много ви подкрепяме за Шенген''. Ядосах им се и им казах, че отдавна сме в Шенген и пазим границите. Стига сте ни бърборели, че ни подкрепяте за Шенген. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова относно членството на България в Шенгенското пространство.

,,Външният министър на Холандия дойде до границата, за да информира после холандския парламент какъв огромен напредък има България в тази посока. Неслучайно България е единствената държава, която се справя с миграционния поток и сме модел в това отношение'', допълни Борисов.

Премиерът Борисов ще участва в днешния парламентарен контрол

По отношение на декларацията на БСП, изнесена от Корнелия Нинова по-рано, премиерът заяви, че демокрацията е определила хората да решават кой да ги управлява, поради което - по думите му - не може да приеме оценките на опозицията.

,,Интересува ме оценката, която са ми дали хората, а не вие'', обърна се министър-председателят към Корнелия Нинова.

Нинова към Борисов: Всички системи се разпадат, отговорността се носи с оставка

,,Искам да ви напомня, че за разлика от вас аз два пъти съм си подавал оставката и съм напускал управлението, а вие вашата оставка в БСП така и не я подадохте'', добави Борисов.

Министър-председателят отговори и на обвиненията на Корнелия Нинова, че Себастиан Курц е пътувал в икономическа класа, а премиерът с правителствения самолет.

"Себастиен Курц в момента не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлера на Германия беше с правителствен самолет, премиерът на Гърция беше с правителствен самолет, а ние щяхме да се пребием с този ''Фалкон'' и беше свободен само ''Eърбъс", посочи още Борисов.

Приземиха аварийно самолета на Борисов

По думите му този абсолютно ненужен самолет е платен от правителство на БСП.

,,С мъки върнахме единия, този остана. А колко струва президентът Радев да отиде до Китай с него? Нали затова са купували от вашата партия тези самолети?! Всички държави в Европа го правят. То пести време, пътуват делегации, върши се работа. Да ви покажа колко сте дребнава. Моите хора могат да излязат и да направят декларация и за заменките по ваше време", посочи Борисов.

Избраха Мария Габриел за първи вицепрезидент на ЕНП

,,На конгреса на ЕНП отидох, гласувах в рамките на десет минути сутринта и веднага си тръгнах. Не знам кое ви е нервирало за участието. Може би за това, че Мария Габриел я избраха с най-много гласове от всички. Съжалявам. Винаги съм се отнасял с голямо уважение към вас, но да, сега този кмет на Перник дойде и постави проблемите и не само той. Това че е от БСП за мен няма никакво значение. Нека е ваш успех, важно е да е успех за перничани. Старата кметица не можеше да си прокара проектите, защото не можеше да ги защитава", допълни още премиерът.

Водещи новини

Още новини