Нинова към Борисов: Всички системи се разпадат, отговорността на първия се носи с оставка

  • 22 ноември 2019 11:24

  • 6082
  • 14
© parliament.bg

В последните седмици ни заливат няколко скандала – с произвеждането на изборите, с водния режим в редица градове, проблеми със здравната система, напрежение около решението за болничните листове, корупционните скандали не спират. От 288 къщи за гости само 23 се оказват изрядни. Ще се окаже, че и тези, които са се осигурявали за две пенсии, ще получат по-малко, отколкото една. Всичко това буди въпроси и поставя въпроси, каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в декларация от името на парламентарната група.

Първият въпрос е за управлението на държавата -  една криза се потушава с друга. Прехвърля се отговорността на слънцето, на дъжда, на другите, на лошите от опозицията, които искат да счупят държавата. Кризите не се решават, а се замитат. Вчера ваши министри ни съобщиха, че близо 320 000 българи бедстват, но по-странно е поведението им. Вчера министър каза: "Ще дам обобщена информация по отношение на водната криза в община Перник, а вчера разбрах от медиите не само в Община Перник, а и в други райони в страната, където има нарушен режим на водоснабдяването". Министърът на регионалното развитие е в отпуск и не намира причина да го прекъсне. Областният управител не знаел, че той отговаря, заяви Нинова.

Прокуратурата подхвана безводието в Перник

В отпуск по време на хакерската атака беше и шефката на НАП, която каза, че това е било тежко, но много добре обмислено решение. Всичко това повдига темата за управлението на държавата, темата за "калинките" в държавната администрация. Г-н премиер, вие министър-председател на държавата ли сте или управител на летен лагаер за калинки в отпуск, обърна се лидерът на БСП към министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Случаят с починалото 3-годишно дете показа още веднъж, че здравната система е в колапс. Колкото и пари да наливаме, ако няма реформи, резултатът е този. Кризата с болничните листи, Неспособността да се справите със злоупотребите ви доведе да посегнете на основни трудови права. Четвърто, пенсионната криза - ще се окаже че пенсионерите, които се осигуряват за две пенсии, ще получат по-малко от една. Няма го и Сребърният фонд. Всички системи се разпадат, а корупцията е ваша емблема, посочи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Самозабравянето, чувството за безнаказаност, самодържието, което демонстрирате, вчера бе описано в Европа, коментира тя. Нинова обърна внимание на сравнение в загребски вестник на две фотографии как двама политици - австриец и българин, са дошли за конгреса на ЕНП в Загреб. "Първата снимка показва младият Себастиан Курц, пътуващ в икономична класа на общите авиолинии. На втората има възможност да видим и пристигането на българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който реши да дойде в Загреб с държавната птица, способна да превози повече от 150 пасажери. Това е самолет, носещ националните символи на Република България", пишат хърватски медии, посочи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Лидерът на БСП отбеляза, че Борисов си приписва като голям актив увеличаването на минималната пенсия на 250 лева при праг на бедност от 360 лева. Хвалите се, че ще давате по 40 лева на пенсионерите за Коледа - колко такива добавки за колко пенсионери струва този полет на държавни разноски за партийно мероприятие, попита тя.

Д-р Георгиева: Не системата, а болестта уби Алекс

Вече 10 години играте танго – две напред и една назад. Така беше и с тежките случаи в здравеопазването – отстраняване на директори, сутрин е едно, вечер е друго. Така не се управлява държава – напред-назад, потушавате временно проблемите, но те се задълбочават. 10 години танго на премиера, 10 години разпад на държавата. Не можете да избягате от личната си отговорност, вече управлявате 10 години. Реалната картина е разпад на системите, безсилие да се решат въпросите, продължаващи кражби. Никакви оставки надолу по веригата не могат да променят тези факти. Рибата се вмирисва откъм главата. Отговорността на първия се носи с оставка, подчерта лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Novini.bg
6082 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Де да можеше да чете

2019.11.22 | 14:47

14

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, весдесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Простакът не чака, не знае предел
и стига простакът до своята цел,
Защото простаци край него вървят
и дават му знаци и правят му път
Надкласов, безкласов, без род и съюз,
но винаги касов, но винаги в плюс
Без ден да протакаш, дори да кърви
война на простака до смърт обяви
За срам на Европа, на всичките нас,
когато докопа в ръцете си власт
По страшен от спина, по-жилав от рака,
сега за сега се оказа простака.

2019.11.22 | 14:38

13

Силна ,справедлива и заслужаваща за респек и признание за декларацията спрямо безнаказаното разбойническото и . бандитското управлението .Следващите ходове непримирими и ррадикални действия за стабилизиране и възстановяване на реда законността ,справедливостта и радикална промяна в здравеопазването ,образованието в провораздавателните органи и институции и ликвидиране на корупционните схеми във високите етажи на властта

дядка

2019.11.22 | 13:38

7

Имах шанса да живея по времето на социализЪма живея и сега, изглежда хорските възприятия за добро и зло коренно се различават, доброто преди беше младостта, но трябва да съм сляп за да кажа преди се живееше по добре.Какво направи тая патка(Нинова) за да има за какво да критикува, какво направиха нейните предшественици за да имат лице и да искат нов мандат във властта.

2019.11.22 | 14:22

12

Я върви при другите фекалии от позитанския нужник и там си вонете...до пускането в канала при другата смрод

Батка

2019.11.22 | 14:00

8

Шефката на НАП е поличила 60 000 лв. бонуси за 2018 год. , а нашите изтекоха. Факти.

2019.11.22 | 12:14

4

Разказа ти играта нали крадло

Кире,смени този лайноразносвач

2019.11.22 | 14:17

11

Неграмотен .И.Д.И.О.Т ПОД НАЕМ НА КИРЕ КОНТРАБАНДАТА, научи азбусата,смръдльо позитански!!

Да, Да

2019.11.22 | 14:03

9

Кой краде - шевфката на НАП със 60 000 лв. бонуси на година, извън заплатата. Ето това е каржба от народа.
Награждава се сама, затова че нашите лични данни ги има по-целия свят.

2019.11.22 | 12:27

5

Ама добави-крадла на ИМПЕКС, булгартабак, панаира,договори с американските централи....и уволнена за корупбия

Анатема !

2019.11.22 | 14:16

10

УФСЪ

2019.11.22 | 11:45

2

ПОДАЙ ОСТАВКА.

Из"Записки на БСП ООД ИМПЕКСА "

2019.11.22 | 12:53

6

Подавам я,ама другия път!!

2019.11.22 | 11:54

3

Гжо Нинова не сте човека който вие да казвате на гн Министър Председателят как се управлява.Той управлява повече от едно десетилетие а ти се занимаваш със твойте любовници.Ти влизала лиси поне веднъж в министерският съвет,та камоли да управляваш.Неси няма и да влезнеш одвън може само снимки да му правиш.Така дасе порадваш,ти никога гжо Решетникова няма да имаш този шянс да си сложиш .ба... гъ. на Премиерският стол

2019.11.22 | 11:44

1

da taka e ninova otgovornost se nosi sas otstavka no parvo ti poemi svoiata otgovornost pred bsp i togava iskai otstavki.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини