ГЕРБ с резерви към предложението на БСП за съдебен контрол върху прокурорските актове

  • 29 ноември 2019 12:06

  • 323
  • 0
ГЕРБ с резерви към предложението на БСП за съдебен контрол върху прокурорските актове
© ПП ГЕРБ (архив)

ГЕРБ е с резерви към предложението на БСП за съдебен контрол върху прокурорските актове. Това коментира пред журналисти в Народното събрание зам.-председателят на групата Красимир Ципов.

По-рано днес лидерът на социалистите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обяви, че внасят промени в НПК за налагане на контрол върху "безконтролни досега актове на прокуратурата".

Нинова: Предлагаме да се наложи съдебен контрол върху безконтролни актове на прокуратурата

По отношение на контрола върху прокурорските актове във връзка с образуване на наказателно производство Ципов обърна внимание на колегите си от БСП, че към настоящия момент има инстанционен контрол в прокуратурата.

Въведе ли се и съдебен, нека да отговорят дали ще има възможност съдът да се занимава с нещо друго, освен с това да контролира всеки един акт за образуване или отказ за образуване на наказателно производство, посочи депутатът от ГЕРБ. В крайна сметка да видим какви са конкретните предложения на левицата, за да могат да се направят по-детайлни коментари, поиска той.

Дали да има съдебен контрол върху актовете на прокуратурата - и в момента има такъв върху някои от тях, обвинителните актове се разглеждат на съдебно заседание и се произнасят присъди от страна на съда, обясни Ципов.

Последвайте канала на

БТА
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини