Андрей Ковачев: Може само да бъдем горди и признателни за доброто представяне на Мария Габриел

Novini.bg
share

Общата оценка на политическите групи за изслушването на Мария Габриел, не само на ЕНП, е че тя се справи много добре. Габриел беше много подготвена по един ресор, който е бъдещето на нашия континент - конкурентоспособност и инвестиции в научната дейност и иновации. Това заяви в Брюксел евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, който коментира вчерашното изслушване в Европарламента на българския кандидат за еврокомисар Габриел, предаде репортер на Novini.bg.

"Габриел ще работи за подготовка на младите хора и новите професии в сферата на изкуственият интелект, киберсигурност и ИТ сектор. Младите хора трябва да могат да работят с новите технологии и да допринасят за създаването на научната дейност и реализация", каза още той.

"Габриел поема важната тема за културата, спорта и младежта. Може само да бъдем горди и признателни за доброто представяне на Мария Габриел. Очакваме и формалната оценка на координаторите. Не очаквам негативни изненади. Габриел вдигна летвата за колегите, които предстоят да бъдат изслушани", допълни българският евродепутат.

"Изостанали сме в някой области, трябва да развиваме технологиите. Важни са инвестициите в научната сфера, които са част от новия ресор на българския еврокомисар", коментира Ковачев.

Водещи новини

Още новини