Сергей Станишев: В ГЕРБ обмислят предсрочни избори

share

На пресконференция във Велико Търново лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев коментира, че в ГЕРБ сериозно обмислят вариант за предсрочни избори.

По думите му, правителството е изправено пред задълбочаващите се финансови проблеми на страната и няма да изкара до лятото на следващата година без нов външен заем, но е изпуснало момента, когато условията на международните кредитори са били по-добри.

Според лидера на социалистите макроикономическата стабилност на страната се поддържа за сметка на унищожаването на цели обществени системи, замразяване на доходите и обедняване на населението. Страхът, че при следващите редовни избори ще лъсне цялата истина за управлението на сегашното правителство е най-вероятният мотив, с който ГЕРБ могат да предизвикат предсрочен вот, смята Станишев.

Сега в БСП текат отчети и избори, партията на Меглена Кунева още не е структурирана, десницата съвсем не е подготвена и ГЕРБ могат да използват този момент. Това е съвсем реален сценарий и БСП трябва много сериозно да се отнесе към тази възможност, каза Станишев.

При своето посещение в града председателят на БСП говори на тема "Съвременната криза и България утре" пред студенти и преподаватели от Великотърновския университет и участва в заседанието на дискусионния клуб "Димитър Благоев-Никола Габровски" на организацията на великотърновските социалисти.

Водещи новини

Още новини