Станишев: България е на предпоследно място по усвояване на еврофондове

  • 14 март 2012 14:18

  • 1258
  • 7
Станишев: България е на предпоследно място по усвояване на еврофондове
©

Необходима е промяна в политиката на европейско и национално ниво, призова във Велико Търново лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той посети Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, за да изнесе лекция озаглавена „Съвременната криза и България утре”.

Излизането от кризата и промяната в политиката, Станишев вижда във връщането на европейския дебат в България с изразена ясна политика интерес.

Той посочи три приоритета на БСП за излизане от кризата, като на първо място изведе реалната икономика и ясна държавна политика как да се създават нови работни места. Станишев открои ролята на инвестициите, които в момента намаляват – както вътрешни, така и външни. Той коментира, че средствата от еврофондовете не се усвояват и България е на предпоследно място в това отношение. Като втори приоритет в политиката на БСП за излизане от кризата той посочи демократичната държава. Според него в България има отстъпление от прилагането на европейските демократични принципи. „Сегашното управление става все по-репресивно към инакомислещите”, каза той. Третият приоритет, заложен в политическата стратегия на БСП, е социалната държава. По думите му сега виждаме орязване на социалните права на гражданите, като същевременно се правят щедри, административни разходи.

Последвайте канала на

Novini.bg
1258 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ...

2012.03.30 | 20:49

7
Изминаха две години и половина от парламентарните избори. Това е повод отново да оценим свършеното от Правителството на ГЕРБ. 8. Обещание. Премахването на монопола на здравната каса и въвеждането на индивидуални здравни партиди. Неизпълнено! 9. Обещание. Ревизия на всички заменки, спорните приватизационни договори и сключени концесии.Неизпълнено! 10. Обещание. Върховенството на закона и независимата съдебна система. Неизпълнено! 11. Обещание. Премахване на безконтролното следене в Интернет от МВР. Неизпълнено! 12. Обещание. 10-12% икономически растеж годишно. Неизпълнено! 13. Обещание. 20% ръст на доходите годишно. Неизпълнено! 14. Обещание. Средна работна заплата 1500-2000 лева. Неизпълнено! 15. Обещание. 15% ДДС. Неизпълнено! 16. Обещание. Премахване на данъци върху наследството и дивидентите. Неизпълнено! 17. Обещание. Отпадане на минималната работна заплата. Неизпълнено! 18. Обещание. Намаление на пенсионната осигуровка от 23 на 10%. Неизпълнено! 19. Обещание. 7% данък върху доходите и 1000 лева необлагаем минимум. Неизпълнено!
хе хе хе

2012.03.16 | 13:30

3
Отново препечатан многократно появяващ се коментар - вероятно препратка от Позитано, а клакьорчето е явно напращяло тинейджйрче снабдявано с наркотици директно ат" главата на ламята" - БСП хехе!Нищо ново ли не може да измислите - толкова сте жалки! А и плюсчетата винаги са ти 12 - от елементарно - по-елементарно хе хе хе!Червени бетонни глави - кво друго да очакваш от тях!
Ivanov

2012.03.16 | 13:31

6
Tozi e kato "na vsiaka mandja merudiq" i "na vsqko garne pohlupak" perfekten barborko-glupak i mahlenska klukarka...
антикомунист

2012.03.16 | 13:30

5
А при тебе гейче въобще ни бяха спряли еврофондовете заради безобразните кражби на вашите спонсорчета Стойков и Николов! Мнооого късопаметни тия комунисчета беееее? Когато те си раздаваха бонуси - всичко е наред , когато тия раздават - как можело?! По дебелокожо и лицемерно животно от това комуниста е невъзможно да се пръкне!

2012.03.16 | 13:30

4
Този пък ,откъде знае ,как се осигуряват еврофондове ?
4i4o go6o

2012.03.16 | 13:30

2
Станишев да ти имам проблемите България е на последно място по всичко ( включително и благодарение на теб и на всички правителства " управлявали" България последните 22 години в това число и настоящото правителство )

2012.03.16 | 12:37

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини