Борисов разговаря със сръбския премиер Ана Бърнабич за изказването на Ивица Дачич

Правителствена информационна служба
share

Вчера имах конгрес и си казах, че толкова ви обичам и толкова сте ми приятели. Как може да ме разбереш по такъв начин, а аз винаги съм казвал - "трябва да се разберат с Косово". Никога не съм казал нещо различно от това. Викаме си посланици, правим си разни неща, а нищо не съм казал. Това заяви премиерът Бойко Борисов на сръбския си колега Ана Бърнабич.

Двамата лидери разговаряха в рамките на работна вечеря на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа в Босна и Херцеговина.

Припомняме, че само преди ден българското външно министерство привика посланика на Сърбия у нас заради реплики на сръбския външен министър Ивица Дачич по отношение на позицията на премиера Борисов за статута на Косово.

На срещата в Сараево днес се очаква лидерите да приемат съвместна декларация. Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски и с председателя на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик. 

Водещи новини

Още новини