МВнР привиква на разговор сръбския посланик у нас

  • 08 юли 2019 07:01

  • 248
  • 0
МВнР привиква на разговор сръбския посланик у нас
©

София ще поиска обяснение заради създаденото дипломатическо напрежение между двете страни.

То беше породено от изказвания на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на сръбския външен министър Ивица Дачич относно независимостта на Косово.

Вчера стана ясно, че и Белград ще предприеме реципрочни мерки. Представител на българското посолство в града е извикан за разговор в сръбското външно министерство.

По време на разговора със сръбския посланик ще бъде припомнена подкрепата до момента на България за европейската интеграция на Сърбия. От българска страна ще бъде повдигнат въпросът как такива изказвания от партньорите ни в Белград се отразяват на добрите българо-сръбски отношения.

В неделя Дачич заяви, че желае приятелски отношения с България, но при взаимно зачитане на интересите на двете страни. Той призова за прецизност в политическите изказвания, допускайки, че може да става въпрос за грешна интерпретация. Българският му колега Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на отговори с искане за по-малко емоция в политиката и с очакване за извинение от сръбска страна.

Последвайте канала на

Novini.bg
248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини