Даниела Дариткова: Субсидията е 1 лев, защото така поискаха хората

БТВ
share

В ГЕРБ е необходимо да се проведат разговори за размера на членския внос, който в момента е 2 лева. Това разкри в интервю за предаването ''Тази събота'' в ефира на bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

,,Очаква се този въпрос да се обсъжда на насроченото за утре Национално събрание на партията'', уточни тя. На събранието ГЕРБ ще променя устава на партията и ще гласува оставки на членове на Изпълнителната комисия.

,,Темата за нас е приключила, защото той не е член на ПГ на ГЕРБ. В парламента се опитваме да се справяме с всички предизвикателства'', отвърна тя на въпрос дали липсва Цветан Цветанов.

,,Категорично не смятам, че субсидията е основното, което държи политическите партии живи и съм убедена, че големите политически партии би следвало да се справят с всяко предизвикателство, коментира Дариткова приетото от парламента решение партийните субсидии да бъдат намалени от 11 лв. на 1 лев на глас.

На въпроса защо точно 1 лев на глас тя напомни, че за такъв размер на субсидията са гласували през 2017 г. 2,5 млн. българи.

,,Трябва да се следи настроението на обществото към партиите. Ниската избирателна активност на последния европейски вот беше един такъв знак за нас. Този дебат е важен, но той не се осъществи по същество, защото всички спориха за размера – лев, 11 лева, никой не изложи конкретно какво означава нормален живот на една партия'', обясни още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини