МФ ще предостави втората част от държавната субсидия за 2019 г. на правоимащите политически партии на 19 юли

  • 15 юли 2019 20:32

  • 633
  • 0
МФ ще предостави втората част от държавната субсидия за 2019 г. на правоимащите политически партии на 19 юли
©

Министерството на финансите ще предостави втората част от държавната субсидия за 2019 г. на правоимащите политически партии на 19 юли 2019 година, пише на сайта на министерството.

В рамките на годината субсидията се превежда на четири части. След обнародване на измененията в Закона за политическите партии, партиите са получили издадената от министъра на финансите заповед, определяща документите, които трябва да се представят в МФ за държавната субсидия и необходимите срокове.

След изтичане на 14-дневния срок за обжалване на издадената заповед, по реда на Административнопроцесуалния кодекс, Министерството на финансите ще преведе втората част от държавната субсидия на правоимащите политически партии, изпълнили установените изисквания.

В случай, че в срок до 18 юли 2019 г. включително, политическа партия от 44-тото Народно събрание не е възстановила доброволно дължимите на централния бюджет средства, субсидията ѝ ще бъде редуцирана в размер, съответстващ на нормативно установения – партията ще получи 70 % от втората част на субсидията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини