Илияна Йотова: Решението за намалената субсидия има наказателен ефект

  • 05 юли 2019 08:30

  • 1360
  • 8
Илияна Йотова: Решението за намалената субсидия има наказателен ефект
©

Партийната субсидия от 1 лев едва ли е гарант за честност на изборите. При подобни катаклизми обикновено страдат малките партии. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в ефира на БТВ.

БСП ще се справи, тя е изтърпяла доста по-сложни времена“, убедена е тя и припомни, че през 1999 г. пак е имало местни избори и тогава ситуацията на "Позитано" е била по-страшна, отколкото сега. БСП обаче се е справила и е постигнала равен резултат със СДС.

„Това предложение за субсидията от 1 лев няма да издържи дълго“, смята вицепрезидентът. Според нея решението за намалената субсидия има лек наказателен ефект, тъй като е наблюдавала как през 2009 г. почти едни и същи хора, които тогава са защитавали по-големите субсидии, сега със същия плам защитават по-ниските.

"Да, човек може да промени за 10 години мнението си?", пита се тя. "В Европа моделът за финансиране на партиите е смесен", обясни вицепрезидентът. Според нея финансирането от бизнеса у нас няма да е проблем, ако бъде прозрачно. "Вероятно има богати хора в БСП, които ще дарят."

По думите ѝ в преходните и заключителни разпоредби на закона има текстове, свързани с финансирането на партиите от бизнеса. "Не съм сигурна дали ще има президентско вето върху субсидиите, защото законът още е много топъл", каза още Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Тя обаче пита какво налага сега да се случи това, 4 години след референдума? По думите ѝ се използват начини противникът да бъде отстранен служебно.

В Европа има друг елитарен кръг, който взема решения, каза Йотова по повод избора в Европейския парламент. Според нея има опит за дестабилизация на ЕНП, защото с просто око се вижда, че групата е разделена. За първи път как ще се разпеделят постовете ще рефлектира върху политиките на всяка държава. В същото време е добра оценка за България, че три дни трима българи са обсъждани за три различни позиции. Това е оценка и за тези хора.

Според нея имената не са спекулативни, а истински и са дошли от различни институции. Тя самата е разбрала, че имената на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на са дошли в нощта на обсъждането. „Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето - последният председател на Европейската комисия, беше избран на 3-ия път, на 3-ата среща на върха“, даде пример Йотова за това, че подобни дискусии за постовете в ЕС не са нещо ново.

„Източна Европа е големият губещ, смята обаче тя. От 2004 г. насам имаше флирт с нея. Но сега решенията се вземат от хора, които не са много благосклонни към тази географска ширина. Важните постове в ЕС се заемат сега от хора, заради които няма скоро да влезем в Шенген, както и съм песимист за разширението на ЕС към Западните Балкани", прогнозира Йотова.

Според нея за получаване на българско гражданство трябва да бъде въведено изискването за добро владеене на българския език и това да бъде европейското ниво В2. Това ще означава привързаност към страната и вероятно много от хората, които получават гражданство, ще остават у нас. Сега повечето просто преминават през страната.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1360 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2019.07.05 | 12:14

8

СВИНЯ

Данъкоплатец

2019.07.05 | 10:11

7

Не разбирам защо така наречениите "социалисти" реват ?? Нима трябва от нашите данъци да издържаме куцо, кьораво, сакато, малоумно и подкупно ? За да не правят нищо , и като им скимне и дори да не ходят на работа ли ? Защо трябва да си живуркат с милиони годишно , да си издържат пропагандни телевизии , вестници ... общо казано медии ?? За да ни внушават "фалшиви" новини и да им гледаме целия цирк ли ?

ффф

2019.07.05 | 09:46

6

Ей тва политиците сте голяма работа ве, НЕ СЕ НАЯДОХТЕ С НАРОДНИ ОБЛАГИ, секи гледа да смуче, ай марш по нивите и строежите да бачкате, да видите как се вадят парите бе, хрантутници

Крадливото президенче

2019.07.05 | 09:12

1

Ами какъв да бъде ефекта ,като харчиш безразборно чужди пари.

2019.07.05 | 09:34

5

а гадеф от каде ги вади за рокли на простакеса от соцялно слаби....

2019.07.05 | 09:32

4

дрън ,дрън 25 милиона ги няма

Дрън дрън

2019.07.05 | 09:24

2

до крадливото премиерче - гледам Тиквун си вади парите отзад, имам предвид задният джоб и са негови лични. Ясно е че или си мнооого тъп или си платен.

смешен плач

2019.07.05 | 09:25

3

Ама така е бе ,другаркЕ вице(п)Резидент (на КГБ)ългария ! Точно това искаме - да престанете да лапкате народна пара - без никакъв резултат ,без отчет и без смисъл . Я вмвсто да се вайкате - попитайте "другарката" Нинова - къде "пренасочи" нашите (защото ние ви ги дадохме) 25 милиончета и защо касичката-прасенце на БСП е празна ! Много (ама - много) вие червените обичате да правите помени с чужди пити (още от 1945 г.) и беше крайно време да ви отучим от този мурафет !!! Разбойници !!!

Добави коментар

Водещи новини