Михаил Миков: Ръководството на БСП често стъпва накриво

Кадър - БНТ
share

Аз съм един от организаторите на протестите, свързани с преструктурирането на болниците в Монтана, Враца и Видин. Това предложение е абсурдно. На всички е ясно, че когато се говори за преструктуриране, става въпрос за закриване. Лекарите също протестират заради ниските заплати. Кой е луд да работи за 500 лева на месец? Аз призовавам всички политически сили да се включат в протеста. Задължително трябва да се намери решение.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият председател на БСП Михаил Миков. "Откакто влезе свободният пазар в здравеопазването, някои лекари получават по 10 000 - 15 000 лева, а други взимат 500 лева. Това е недопустимо. Щом е така - направо да закриваме здравеопазване, образование, социални услуги в Северозападна България. Аз искам да се спазва Конституцията. Всеки българин има право на здравеопазване. Щом пазарният модел не работи в тези региони, да се измисли някакъв друг модел. Хората не вярват на никой. Тях не ги интересува кой ще бъде избран за председател на Европейската комисия и за това няма да гласуват. Не искат и да слушат за демографски срив, преструктуриране и тн. Те искат да живеят нормално и да имат качеството здравеопазване", разкри Миков.

"Днес разбрах, че Изпълнителното бюро на БСП се е занимавало с темата, но много слабо и с общи приказки. Определени персонажи от БСП също участват в тези игри. Ръководството на БСП често стъпва накриво. Ето сега трябва ясно да се заяви, че партията иска Конституцията да се спазва по темата за здравеопазването", категоричен беше Миков.

 

Водещи новини

Още новини