Закриване на отделения в Северозападна България запали протести

  • 01 юли 2019 08:50

  • 1462
  • 2
Закриване на отделения в Северозападна България запали протести
© Кадър: БТВ

Медици излязоха на протест срещу предстоящото закриване на болнични отделения във Видин, Враца и Монтана. Това се случва, след като здравният министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през обяви, че предстои преструктуриране на областните болници в Северозападна България.

По думите на лекарите във врачанската болница отделенията са пълни.

„Направих справка за първото 6-месечие на годината – през болницата са преминали 7 177 човека. Ако някой може да каже, че такава болница е излишна, нека да я затвори и после да си понесе отговорността”, заяви д-р Бисер Тодоров от детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев”- Враца пред БТВ.

Д-р Тодоров допълни, че концепцията за реформа на здравния министър не е ясна. „Когато една голяма болница, с толкова много отделения се закрие, се нарушава т.н. структурен интегритет на болницата. Така се нарушава цялостната дейност и свързаност – друга такава болница в областта няма”, допълни той.

Директорът на болницата Евгени Любенов обяви, че от Министерство на здравеопазването са го уведомили, че са в процес на преговори с отделни банки за отпускане на кредит за погасяване на всички дългове на медицинското заведение.

Междувременно медиците алармираха, че отново са забавени месечните им възнаграждения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Възмутен

2019.07.01 | 13:26

2

Имало лоши министри, но такаво недоразумение като сегашния и неговата заместничка Ж.Н. -НИКОГА! Може ли откак са дошли да се говори само за ПАРИ, ПЕЧАЛБА, САМОИЗДРЪЖКА от търговската им дейност, а за ЗДРАВЕ, ЛЕЧЕНИЕ на болния народ -НИКОГА! Това не са птицеферми за кокошки носачки-яйчица-парички, яйчица-парички......а БОЛНИЦИ!

Пешо

2019.07.01 | 09:58

1

В София болниците са пълни с пациенти от северозапада. В болниците във Видин и Монтана се лекуват предимно хъхряци, които не плащат здравни осигуровки, влизат за лечение през спешните кабинети, а болниците трупат милиони левове загуби. Лекарите и сестрите знаят това. Не искам да плащам за лечение на хъхряци.Болниците трябва да обслужват само здравно осигурени лица, и да намалят администрацията си. Тогава заплатите на лекарите и сестрите ще са по-високи и няма да правят преразход, в размер на милиони лева....които плащаме всички с данъците си.

Добави коментар

Водещи новини