Караянчева в Пещера: И днес е нужно да бъдем единни, да имаме общи национални цели, да съхраняваме идеалите на предците ни

Народно събрание
share

Бъдете горди със своята история, обичайте Родината, ценете свободата, имайте самочувствие, че сте българи и помнете, че и днес е нужно да бъдем единни, да имаме общи национални цели, да съхраняваме идеалите на предците ни.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в словото си по време на заря-проверката, посветена на 6 май – Ден на Пещера, съобщиха от пресцентъра на НС. Председателят на парламента прие рапорта на командващия тържествения ритуал и поздрави жителите и гостите на Пещера.

В календара на човешкия живот има специални дни, дни, които ни изпълват с радост и гордост, които ни довяват скъпи спомени, отбеляза председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че такъв за всички присъстващи е днешният ден – денят, в който честват празника на техния любим, красив и пропит с хилядолетна история роден град. Тя изрази увереност, че всеки, роден и израснал в Пещера, я носи в сърцето си, където и да отиде по света. Тези спомени ни правят горди, дават ни сили да преодоляваме трудностите и най-важното – вярата и желанието да работим за по-доброто бъдеще, заяви тя. Защото днес заедно градим нова България – свободна, демократична, равноправна, част от голямото семейство на европейските народи, добави председателят на парламента.

Цвета Караянчева подчерта, че това е  вярната посока, която трябва да следваме, за да останат младежите тук, да работят и да успяват в страната ни. Уверена съм, че възможностите за реализация на младите и прогресивни хора в Пещера ще продължат да се разширяват, а икономическото развитие на града да стане още по-интензивно, отбеляза председателят на парламента.

Сред гостите на празника на Пещера бяха народни представители, кметове на родопски общини, Пловдивският митрополит Николай, бригаден генерал Явор Матеев и др.

Водещи новини

Още новини