Цвета Караянчева откри в Бургас изложба, посветена на 140-ата годишнина от Учредителното събрание

  • 03 май 2019 20:14

  • 380
  • 2
Цвета Караянчева откри в Бургас изложба, посветена на 140-ата годишнина от Учредителното събрание
© Народно събрание

По повод 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на откри в Бургас изложбата "Всичко се състои в нашите сдружени сили". Представянето на документалната експозиция, подготвена от Народното събрание и Държавна агенция "Архиви", беше в изложбена зала "Александър Георгиев – Коджакафалията". На откриването на експозицията беше представен и оригиналът на Търновската конституция, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Търновската конституция бележи свободния път на развитие на България, отбеляза в приветствието си Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя подчерта, че в Учредителното събрание са участвали различни хора – хора от възрожденския елит, участници в национално-освободителното движение, хора, които са обичали страстно свободата и своето Отечество. Подписвайки Конституцията на 16 април 1879 г., те имат тежката задача да поставят България на картата на Европа като самостоятелна сила и да начертаят какви цели ще си постави България занапред, заяви още председателят на парламента.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на допълни, че народните представители, които са се заели да напишат един от най-демократичните основни закони в Европа, са имали изключително много зрялост за времето си, защото са успели да загърбят всички различия и в името на България да подпишат Търновската конституция. По думите ѝ българският народ обича свободата, затова и в Конституцията остават записани думите "Всякой роб от какъвто пол, вяра и народност да бъде, свободен става, щом стъпи на Българска територия". Разбира се, учредителите не забравят и заветите на Левски за това, че всички ще са равни пред Закона, независимо от произхода си или своите убеждения, отбеляза още председателят на Народното събрание.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на призова да предаваме на децата си, че имаме славно минало, че имаме славна история и всеки трябва да знае и да се гордее с нея.

В откриването на експозицията в Бургас участваха председателят на Комисията по околната среда и водите Ивелина ВасилеваИвелина Василева Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас. През 1988 г.  завършва, народни представители, председателят на ДА "Архиви" доц. Михаил Груев и заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.

Последвайте канала на

Novini.bg
380 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дядо Радой

2019.05.03 | 23:17

2

Един обикаля непрекъснато като простинал конь и открива "молитвени закуски",друг -изложби.Бре,че то не остана Добрички суджук от мероприятия за"благото" на народа,бре!

Lissa

2019.05.03 | 21:59

1

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

Добави коментар

Водещи новини