Кметът на Пазарджик ще се кандидатира за четвърти мандат

Фейсбук
share

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов обяви официално, че ще се кандидатира за четвърти мандат на предстоящите местни избори. 

Като мотив Попов посочи доверието към него и екипа му от страна на местната общност и желанието да продължат да надграждат и да развиват Пазарджик успешно.

Тодор Попов отново ще се яви като независим кандидат, ще има листа за общински съветници и кандидати за кметове на населените места в общината.

По думите му трябва да се отвори нова страница в развитието на града и общината. Той уточни, че в предишните мандати вниманието е било насочено към подобряване на физическата среда, а като бъдещи приоритети пред себе си посочи развитието на спорта, културата, екологията, икономика и иновациите.

Искам да покажем, че можем да бъдем едни от най-успешните в България в определени сектори на обществения живот, посочи Попов. Той отбеляза, че през тази година в Пазарджик ще бъдат открити близо 1500 нови работни места, като за последните няколко години броят им достига 3 500.

Според Тодор Попов трябва да се търсят възможности в Пазарджик да се открие висше учебно заведение. Той очерта като възможности филиал на български университет за подготовка на медицински кадри и филиал на чуждестранен университет с иновативни специалности от сферата на цифровите технологии, предаде БТА.
 

Водещи новини

Още новини