Турската опозиция се окопа в Измир

  • 01 април 2019 16:55

  • 4017
  • 2
Турската опозиция се окопа в Измир
© Getty (архив)

Кандидатът на основната турска опозиционна сила Народнорепубликанската партия (НРП) Мустафа Тундж Сойер е победител в надпреварата за кмет на Измир.

Представителят на опонентите на президента на югоизточната ни съседка Реджеп Ердоган получи на вчерашния местен вот 58 процента от гласовете. Очаква се Сойер да поеме поста градоначалник на средиземноморското пристанище от своя съпартиец Азиз Коджаоглу.

Основният съперник на Сойер, издигнат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) - Нихат Зейбекчи, получи 38 на сто от подадените действителни бюлетини.

ПСР спечели приблизително 44 % от гласовете в станата. За нея гласуваха предимно във вътрешността на страната. НРП получи одобрението на около 30 на сто, предимно в столицата Анкара, Чанаккале, Одрин, Лозенград, Анталия и други. Нейният кандидат за истанбулски кмет Екрем Имамоглу води с минимална преднина пред бившия турски премиер Бинали Йълдъръм.

Прокюрдската Демократическата партия на народите спечели мнозинството от гласовете в североизточните и югоизточните райони на Турция.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4017 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.04.01 | 18:13

2

Осъди и разстреля маса народ, идва неговия ред. На този свят всичко се връща, и добро и зло.

граждаската война

2019.04.01 | 17:19

1

му е готова на Ер Догана.Турчина гаден ни готвеше за вилает.Скоро ще получи ,това което търси.

Добави коментар

Водещи новини