Социолог: Както и да е подредена листата на БСП, няма как да победи ГЕРБ

share

Нинова води добра политика. Изборът на Елена Йончева за водач на листата на БСП бе добър. Това заяви социологът Кольо Колев в предаването „Още о деня“ по БНТ.

По думите му всички, които биха гласували за Сергей Станишев биха гласували и за Елена Йончева, но не всички, гласували за Йончева биха гласували и за Станишев.

„Нинова от доста време води странна политика крачка напред - две назад. Няма нормална партия, която да има председател на голяма европейска група и да не го сложи за водач на листата. Нинова бие тъпана за 5% в партията. Това е недалновидна политика, коментира социологът Юрий Павлов.

„Въпросът е не само за политическото бъдеще не Станишев, а кой друг председател на БСП е печелил парламентарни избори. Това е само Жан Виденов“, припомни той.

„Би било жалко за българския политически живот да загуби Йончева“, каза Колев. И отново повтори, че това е бил много добър избор.

„Както и да е подредена листата на БСП, няма как да победи ГЕРБ“, категоричен бе Павлов.

„Проблемът на БСП е, че не може да си мобилизира твърдото ядро. Електоратът им няма мотивация да излезе да гласува за евроизбори“, каза Павлов.

Според Колев гражданите ще накажат управляващите и ще гласуват алтернативно на евроизборите.

Водещи новини

Още новини