Валери Симеонов: От ВМРО допуснаха голяма грешка

Булфото (архив)
share

Това, което се случва в момента, е доста деструктивно и безперспективно. Истината е, че съм изненадан от решението на ВМРО за самостоятелно явяване на европейските избори. За мен това е удар върху коалицията и вътрешните решения в коалицията, но не казвам, че тя ще се разпадне. Това обясни пред Канал 3 депутатът от Обединени патриоти и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

,,В продължение на 3 месеца от ВМРО водят скрита, даже бих казал нелегална кампания за кандидати за водач на листа, поради което и Изпълнителният комитет към НФСБ реши да пристъпи към подготовка за самостоятелно явяване'', допълни Симеонов, след което отправи призив към коалиционния си партньор Красимир Каракачанов да преосмисли решението на партията си.

,,Според мен това е голяма грешка. Всички проучвания и нагласи показват, че ние трябва да се явим заедно, така че това решение на ВМРО е прибързано и нелогично. Затова бих искал да призова г-н Каракачанов да отмени решението на партийното ръководство, защото по този начин разочароват собствения си електорат'', каза още лидерът на НФСБ.

,,За нас целта не е първото или второто място, а максимално добрите резултати на европейските избори. Това самонадеяно решение за самостоятелно явяване на ВМРО може да доведе до там и Ангел Джамбазки да не влезе в Европейския парламент'', предупреди депутатът и напомни на Каракачанов, че политиката не е скок на височина, а маратон и да не се поддава на еуфорията на моментната вълна.

,,Ние смятаме, че човек, който не се явява редовно на работа, няма правото да представлява три различни партии. Но този въпрос не е обвързан с евроизборите'', заяви Симеонов на въпрос дали Волен Сидеров трябва да остане председател на парламентарната група на Обединени патриоти.

Водещи новини

Още новини