100 хил. лв. бонуси за 2010 г. трябва да бъдат върнати

share

Около 100 000 лева трябва да бъдат върнати за 2010 година, получени като допълнителни средства. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков в Министерски съвет.

Сумата трябва да бъде върната от 12-13 министри и началници на кабинети. Според Дянков, сумата е доста по-малка от тази, взета от Тройната коалиция, защото е спряно получаването на средства за участие в бордове. Раздадените средства за 2011 година се проверяват, както и тези на областни и заместник-областни управители.

Заместник-министърът на финансите Владислав Горанов ще върне получените от него пари във връзка с управлението на Фонд „Извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения". Става дума за около 18 000 лева на година. Министърът е разговарял със заместника си по въпроса.

Дянков заяви, че решението на Министерския съвет е който от политическите лица, посочени от премиера, не върне пари до петък, ще бъде освободен. Първоначално парите ще бъдат връщани в бюджетна сметка, за да контролира кой колко връща. След това ще се решава какво да се прави с тях.

"Това са политически кабинети, така че законовото основание е решение на премиера", заяви Дянков.

Финансовият министър не отговори на въпрос, кой ще остане в държавната администрация, след като се връщат пари.

Водещи новини

Още новини