ДПС пита Бойко Борисов за бонусите

  • 28 февруари 2012 16:25

  • 1275
  • 6
ДПС пита Бойко Борисов за бонусите
© Булфото

ПГ на ДПС ще изпрати утре заявление до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, за да поиска информация за раздадените бонуси в министерства и ведомства. Това съобщи на пресконференция днес заместник-председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. В заявлението от ДПС се позовават на Закона за достъп до обществената информация.

Ако не получат исканите данни, от Движението ще инициират анкетна комисия за проверка по случаите с допълнително материално стимулиране. "Докато огромна част от народа търпи лишения и обеднява, голяма част от политическите кабинети и служителите получават впечатляващи по размер финансови средства", се посочва в заявлението. "Това, дори да е законно, е несправедливо и аморално именно заради приетия от Вас ангажимент, че няма да провеждате такава политика", пишат от ДПС. Те искат информация и кога точно са раздавани бонуси в годините от управлението на ГЕРБ.

Местан отбеляза, че политиката на правителството на ГЕРБ с раздадените допълнителни средства е укорима точно с оглед на поетия ангажимент от страна на партията, че няма да води политика на двойни стандарти, да обрича голяма част от народа на обедняване и същевременно да привилегирова своята партийна класа. "Сравнението с тройната коалиция всъщност ги поставя в смешната позиция на третата година от властта единственото им оправдание да е "И ние сме като тези от тройната коалиция", коментира Местан.

По думите му, тройната коалиция е имала такава политика на допълнително материално стимулиране, но в условия на сериозен икономически растеж. "Внасяше се първо в хазната и после се мислеше за разпределението, а и има разлика в принципа на разпределението - тройната коалиция провеждаше политика на непрекъснато повишаване на пенисите и заплатите и тези допълнителни стимули се раздаваха на всички", отбеляза той.

Последвайте канала на

БТА
1275 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бял Полуовес

2012.02.29 | 18:27

6
Тези определено завидяха.
Даниела

2012.02.29 | 18:27

5
Проблема не е толкова в бонусите, а че на всичко отгоре, както за взетия бонус от директорката на Агенцията по вписвания, ЕС ЩЕ НИ ГЛОБЯТ С 800000 ЕВРО.По -некадърно управление, от това на ГЕРБ, не е имало НИКОГА , назначени по всички министерски и други държавни постове супер некадърни, алчни и арогантни ЛИЧНОСТИ, ДАЖЕ ПОВЕЧЕТО И БЕЗ необходимото ОБРАЗОВАНИЕ.
Даниела

2012.02.29 | 18:26

4
Много добре си вършат работата, затова си се възнаграждават, след което за "ДОБРЕ" свършената работа, трябва да плащаме и глоби.
traktora

2012.02.29 | 15:27

2
nesto za bonusite na troinata koalicija da komentiras za ovcarov naprimer matapa kucko ili ti si rojba na partijata maika

2012.02.29 | 18:26

3
Ама прави са хората - инж. Доган ага ,от кога не вземал никакви хонорари за хидроложки проучвания ! Па и той не е лаком +- милионче ( кво му плащаш )?
rossen4i4o

2012.02.28 | 18:19

1
колко ли още таини и секретни закончета има за стимулиране , финансово и материално на ; държавноста ;

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини