Татяна Дончева прави комитет - алтернатива на сегашното управление

Булфото
share

Татяна Дончева поема председателството на нов инициативен комитет, който, по думите й, трябва да се превърне в реална алтернатива на сегашното управление. Премахване на организираната престъпност и стабилно изпълнение на законите в конституцията са само част от приоритетите на новия комитет, съобщи Дарик радио.

Според Дончева трябва да се създаде вълна на широко обществено недоволство, за да може гражданите на страната да излязат на улицата.

Партньори на бившия депутат от Коалиция за България ще бъдат Минчо Спасов и Емил Кало.

По думите на Татяна Дончева, задачата на новия комитет ще бъде трудна, тъй като се поставя срещу много мощен противник в лицето на управляващото мнозинство.

Дончева си позволи и да определи най-големите недостатъци на сегашното управление, срещу които новата формация ще се бори, като изрази надеждите си за подмяна на политическата система в България: "Най-невралгичното място на сегашното управление е насилието, но то далеч не е единственото и далеч няма да е най-съдбоносното за България, защото наличието във властта на прости и неуки хора, които вземат решения съвършено импровизирано, ражда изключително големи проблеми за нацията за в бъдеще. Можем от това да родим политическа алтернатива на сегашното управление, казвам го без грам претенциозност.

Сред съмишлениците на Татяна Дончева са кандидатът за вицепрезидент на Алексей Петров от предишните президентски избори Душана Здравкова и бившият омбудсман на България Гиньо Ганев. Те стартираха подписка срещу полицейския произвол.

Водещи новини

Още новини