Йордан Цонев: Това "уж болни деца" превърна държавата ни в "уж" европейска

БНТ
share

Ако Валери Симеонов остане на поста вицепремиер искаме оставка на правителството и предсрочни избори. Не става въпрос за пари. Майките казаха, че искат промени, а не пари. Става въпрос за морал и чест. Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. 

"В острата декларация, която направихме днес, има едно силно изречение "или вицепремиерът си отива или управляващите си подават оставката, или остава позорът". Това "уж болни деца" превърна държавата ни в "уж" европейска държава. Валери Симеонов е изключително циничен в думите си. Едва ли ГЕРБ искат да са "уж" европейски насочени. Властта не може да е заложник на един човек", категоричен бе той.

В коалиционното споразумение няма такова нещо, което спира отстраняването на вицепремиер, каза Цонев, като цитира точка от споразумението, продължавайки: "ГЕРБ имат възможност за свалянето му"

"Валери Симеонов не знае къде е, не знае своята отговорност и как да се държи. Такива думи не трябва да се изговарят от устата на никой политик. Нашият проблем е цивилизационен. ДПС няма да се държи конструктивно докато този човек е вицепремиер на държавата. Не искаме да допускаме такива хора до управлението и Европа не ги иска", коментира заместник-председателят на ДПС. 

"Смятаме, че този парламент е с изчерпан ресурс. От 2 години говорим, че България има нужда от програма за ускорено развитие", завърши Йордан Цонев.

Водещи новини

Още новини