Майките на деца с увреждания скочиха срещу Валери Симеонов (видео)

share

Доживяхме да чуем от вицепремиер, отговорен по социалната политика, че става дума за „шепа кресливи жени с уж болни деца“. Това е абсурдност и в която и да е европейска и цивилизована държава този човек не може да остане и една минута повече на поста си.

Това обясни по време на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод последното изказване на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, които протестират.

„Призовавам премиера да се определи споделя ли това мнение, това ли е мнението на правителството, това ли ще е политиката, която ще провежда по отношение на тези деца и изобщо на хората с увреждания“, посочи още Нинова.

По думите ѝ Симеонов не може да остане и минута на поста си.

„Днес е денят, в който искаме цялото правителство да си ходи и то точно за бездействието в тази сфера на здравеопазването“, заяви Нинова.

От своя страна майките на деца с увреждания скочиха срещу вицепремиера.

„Държим още днес да си подаде оставката и ако не се случи това, следват протести и гражданско неподчинение“, обявиха те.

Според протестиращите недопустимо е човек на този пост да изразява такова мнение за хора с увреждания.

„Това беше поредното безумно изказване от един вицепремиер. Такива хора нямат място в управлението, камо ли в демографската политика“, обасниха още майките.

Според тях вече има богат набор от управленски обиди към протестиращите.

„Обиден е и тонът, и начинът, по който са казани. Ние не сме уж болни, очевидно обществото ни е болно, щом има такива хора на управленски пост“, посочиха още майките.

По думите им хора като Валери Симеонов нямат място като лицето на България.

„Тези жени, за да крещят, значи някой не ги е чул“, допълниха протестиращите.

Водещи новини

Още новини