ГЕРБ след зверското убийство: Деформира се информационната картина

Кадър Канал 3
share

Това е един голям урок за нас и най-вече - не би било редно да заклеймявам някакви медии, но и урок за всички, които сме посветени в тази професия.

Това заяви в студиото на „Офанзива“ по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Диана Саватева по повод отразяването на жестокото убийство в Русе от наши и чужди медии.

„Разпространението на информация е огромна отговорност. В случая ставаше въпрос за предоверяване. Част от българските медии може би се изкушиха от това да си докарат повече зрители, читатели. И в името на няколко клика повече раздухаха информацията. Не уважаваме паметта на един загинал човек, на една майка когато дописваме биографията ѝ така, както на нас ни е угодно“, смята народният представител.

Според нея се получи инжектиране на вярна информация с неверни детайли.

„Има убийство, но дописването на нейната биография изстрея тази новина в световните емисии. Липсата на доверието в институциите не е нов проблем, но в случая не това беше основното“, посочи още Саватева.

По думите ѝ беше посочена една манипулативна информация.

„Стигна се до деформиране на информационната картина. Няма поръчково убийство, има един криминален гнусен акт. Важно е аудиторията да е подготвена за тези фейк атаки“, смята депутатът.

Според нея опитите за създаване на напрежение в политиката са ежедневие.

„Работата на опозицията е да намират косури на управляващите, но когато фактите са изкривени, те олекват“, смята още Саватева.

Водещи новини

Още новини