Цветанов за работата на МВР: Спрете да атакувате с обидни думи и партийни декларации полицаите

Булфото (архив)
share

Бившият вътрешен министър и настоящ председател на парламентарната комисия по Вътрешен ред и сигурност Цветан Цветанов коментира работата на служителите от МВР по случаите с убитата журналистка Виктория Маринова и пътния инцидент със съпругата на Волен Сидеров.

Ето какво каза Цветан Цветанов за 24 часа.

"Има дни, в които се питам как тези хора, които изсипват тонове злъч срещу полицаи, следователи, прокурори и цялата правоохранителна система, ще погледнат моите бивши колеги в очите, когато те разкрият едно или друго престъпление. Независимо дали става дума за инцидент на пътя с близък на политик или за неоправданата жестокост, с която бе отнет животът на млада жена.

Знам, че полицаите работят денонощно и слава богу, не им остава време да четат и чуват всички тези словесни упражнения на тема ред и сигурност в България. Иначе как си представяте, че ще си вършат своята работа, ако всеки ден са атакувани с обидни думи и партийни декларации.

Бил съм министър и знам темпото на работа в МВР. Сега съм политик и съм с ясното съзнание, че полицията, следователите, прокурорите ще останат и след партиите, които управляват и всички другите, които много искат да управляват, защото са необходими за нормалното функциониране на държавата, за сигурността и живота на всеки един българин.

Затова моля, замълчете и ще видите, че моите колеги ще си свършат работата. Професионалисти са не само за един или два мандата на една партия, а за цял живот".

Водещи новини

Още новини