Пламен Нунев: Кампанията ще бъде открита и позитивна

  • 09 април 2019 12:47

  • 223
  • 0
Пламен Нунев: Кампанията ще бъде открита и позитивна
© ПП ГЕРБ

Кампанията ще бъде открита, позитивна, няма да има елементи на омраза, в никакъв случай няма да има злоба, няма да има елементи на компромати и на очерняне на нашите политически опоненти.

Това заяви Пламен Нунев - член на Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ в интервю за сайта izbori.bg.

А ако започнат да вадят компромати срещу партията в такъв момент?
- Мисля че хората достатъчно се наслушаха на компромати, на апартаменти и такива неща все по-малко и по-малко ще влияят. Защото със злоба, с омраза и ненавист, с лоши неща позитивизъм няма, нищо добро не се случва от това.
Според мен има надежда, има възможности да се обединят всички партии, всички листи за един меморандум, с който да градим една платформа за нашата държава в Европейския парламент и европейските институции. Смятам, че доста са нещата, заради които можем да вървим в една посока. За всички е много важно държавата да влезе в Шенген, в еврозоната, да участваме в борбата с двойните стандарти при храните, пакет „Мобилност“, защита на българските национални интереси в ЕС, европейските фондове. Ако има разум във всички политически партии, това нещо може да се случи, защото всичко това се прави в името на България.

Какви са основните Ви приоритети като председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред?
- Приемам една добре работеща и структурирана Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред , която до момента е работила в пълен консенсус. Мога да кажа, че с колегите (от БСП – б.а.) преди излизането им от парламента, работихме много добре, разумно, особено по важните законопроекти. В голямата си част на техните предложения, сме гледали изключително отговорно и са били вкарвани съответните текстове.
Остава ни в бъдещата работа на комисията да надграждаме постигнатото до момента.
Приоритетите на Комисията кореспондират с приоритетите на правителството в мандата 2017-2021 г.
Основният най-важен приоритет – минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите свързани с вътрешната сигурност на страната.
По отношение на вътрешната сигурност и проблемите по малките населени места - подобрено и координирано е противодействие на битовата и конвенционалната престъпност. Към момента от началото на мандата са назначени около 1500 униформени служители и в „Полиция“, и в „Жандармерия". По-важно е, че са направени такива екипи  - от полицаи, оперативни - по криминални или икономически , "Жандармерия". В граничните райони тези в полицейски екипи са включени и гранични полицаи, в зависимост от особеностите на региона. Те ежемесечно, по график, посещават малките населени места където все още няма назначени полицаи.
Вторият, основен по степен на важност приоритет, е миграционната политика – недопускане и връщане на незаконно пребиваващите чужденци в страната. Приоритетно трябва да се организират съвместни проверки с европейската гранична и брегова охрана ФРОНТЕКС за принудителното връщане в държавите на незаконно пребиваващите граждани на трети страни.
Другата мярка, която прилатаме, е доброволно връщане на лица, които не са получили международна закрила и убежище.
Темата миграция като цяло изисква от нас политиците много сериозна отговорност и мислене в перспектива. Считам, че всичко, което върши България се вижда от европейските ни партньори и се оценява.
По повод срещата при премиера по същата тема, мога да кажа, че ако се наложи, на границата с Гърция може да бъдат разположени и военни части, които да подпомогнат полицията при евентуална, казвам евентуална мигрантска криза. Комисията по вътрешна сигурност в мое лице е в постоянна комуникация с ръководството но МВР. Засилено е присъствието на полиция и „Жандармерия“ по границата, тъй като вече няколко дни има напрежение между мигранти и полиция край бежанския лагер до Солун. Предприети са мерки по усилването на територията около границата. При криза ще бъдат използвани сили на българската армия.

Вижте цялото интервю в izbori.bg.

Последвайте канала на

Novini.bg
223 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини