Поптодорова: Истерията около снимката на Борисов и Тръмп показва неизживян политически пубертет (видео)

share

Премиерът разбра, че истерията около посещението му в САЩ вече премина във водевил. По тази причина той се оправда за снимката с Доналд Тръмп. Истерията у нас показва един неизживян политически пубертет. Това каза бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова в ефира на БТВ.

Тя допълни, че е по-важно какво се случва по същество в централата на ООН, а не че премиерът Борисов си се ръкувал с Тръмп. Американският президент дори няма да запомни това, ако е нямало предварително познанство. „Това са предварително уговорени срещи. Хаби се излишна енергия“.

„Имаше едно по-важно политическо отсъствие - на Русия, Китай, Северна Корея“, подчерта Поптодорова.

Дипломатът ни заяви още, че винаги е важно да има двустранни срещи.

Тя коментира и срещата на американския посланик Ерик Рубин с ръководството на ДПС. Припомняме, че снимката му с Ахмед Доган и Мустафа Карадайъ предизвика медиен интерес.

„Работата на един посланик е да се среща с политическите лидери. Посланик Рубин е имал срещи и с лидерите на другите политически сили в България“. Поптодорова припомни, че преди година е имал среща и с Лютви Местан.

„Появата на Доган показва, че той не е абдикирал от политиката. Тази снимка им а по-голямо значение за самото ДПС и затова се показва. Това е сигнал към избирателите в Турция“, стана ясно от думите ѝ.

Водещи новини

Още новини