Волен Сидеров призова Валери Симеонов да се оттегли от изпълнителната власт (видео)

Булфото (архив)
share

Мисля, че след всички поразии, които направи Валери Симеонов в изпълнителната власт, е време да се оттегли от нея. Оставката на Валери Симеонов е решение, което ще облекчи ситуацията, ще призова премиера Борисов и Цветан Цветанов да си кажат мнението. Това заяви председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП „Атака“ Волен Сидеров преди заседанието на коалиционния съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Цялата държава се занимава днес с настроенията и изнудванията на един човек“, каза той по адрес на вицепремиера Валери Симеонов. По думите му на мястото на вицепремиера Валери Симеонов трябва да бъде поставен пак човек на Патриотите и правителството няма да пада.

Сидеров заяви, че „Атака“ ще подкрепи оставките на тримата министри Нанков, Радев и Московски. „Смятам, че те са логично понасяне на последици и отговорности, както се прави и по никакъв начин не ги оспорвам“, заяви още Волен Сидеров.

На въпрос дали ще освободи поста си председател на ПГ на „Обединени патриоти“, Сидеров посочи, че това ще направи само, ако групата бъде оглавена от най-интелигентния човек в републиката и в Източна Европа – Валентин Касабов.

"Не може един човек с комплекси на командир на поделение да си играе с правителството, държавата, политическите сили и парламента. Цялата пресконференция на НФСБ бе подчинена на това аз да не съм председател на групата на патриотите. Това отново издава стар комплекс на Симеонов", посочва по-рано днес лидерът на "Атака".

Водещи новини

Още новини