Валери Симеонов разкри по какъв път ще продължи НФСБ и обясни какви са проблемите (видео)

  • 03 септември 2018 12:10

  • 7621
  • 26
Валери Симеонов разкри по какъв път ще продължи НФСБ и обясни какви са проблемите (видео)
©

"Кадри изграждани с години се жертват с лека ръка“, заяви на извънреден брифинг председателят на НФСБ, съпредседател на Патриотичния фронт и вицепремиер Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, предаде репортер на Novini.bg.

Той прочете декларация на НФСБ, приета на Националният изпълнителен комитет на партията, след рокадите в кабинета заради тежката катастрофа на пътя Своге - София.

НИК изразява следната позиция.

"Преди да станат ясни резултатите от разследването на трагичната катастрофа в Своге, кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка заради криворазбрано поддържане на политичесkи рейтинг. Това е пореден случай, в който премиерът Борисов действа като едноличен управник, в разрез с договореното коалиционното споразумение и в нарушение на нормалните колегиални отношения.

Нарушена е за пореден път точка 6 от Коалиционното споразумение, която предвижда „предварително съгласуване на предлагани промени с коалиционния партньор”.

Свидетели сме на яростен отпор на маргинални групи, насъсквани от опозиционните партии БСП и ДПС, които не желаят провеждането на реални реформи. За всички е ясно, че 10 души, застанали на протест пред МС са достатъчни за спиране на всеки законопроект, както и промени в Държавния бюджет в тяхна полза. Желанието да се угоди на всички води до неубедително управление и риск от неизпълнение на управленската програма на коалицията.

Стабилността на коалиционното управление е застрашена и от непрекъснатите атаки срещу всички предложения на НФСБ в парламентарната група от страна на партньорите в Обединени патриоти. Провежда се масирана медийна кампания за оклеветяване и очерняне на НФСБ, каквато не провежда дори и основният ни политически опонент ДПС.

Оценяваме темповете, с които се изпълнява подписаната програма за управление, като незадоволителни. Липсва воля за извършване на необходимите реформи в най-важните сфери на обществения живот.

Извършват се политически назначения и уволнения зад гърба на НФСБ, липсва нормален работен диалог в малката и в голямата коалиция. Парламентарната група на ОП в Народното събрание се е превърнала в механичен сбор от депутатите на три партии, практически без действащо ръководство.

НИК на НФСБ не приема за нормални подобен модел на управление на държавата и такива взаимоотношения в голямата и малката коалиция.

В тази връзка НИК на НФСБ изисква:

Решителна промяна в начина на управление и на коалиционно взаимодействие от страна на премиера и партия ГЕРБ.

Ускоряване на изпълнението на заложените в управленската програма задачи, свързани с осъществяването на реални реформи в сферата на пенсионното дело, повишаването на доходите, насърчаване на дребния и среден бизнес и реални антимонополни действия, гарантиране на живота, здравето и сигурността на българските граждани, борбата с престъпността и корупцията, ефективно и достъпно здравеопазване и образование.

Осъществяването на необходимите реформи да не бъде жертвано заради съмнително поддържане на политически рейтинг чрез показно решаване на проблеми, повдигнати в сутрешни телевизионни блокове и репортажи или такива, поставени от маргинализирани групи протестиращи, НПО-та и опозицията.

НИК на НФСБ реши:

1. Председателят на НФСБ да постави на първото заседание на Политическия съвет на коалицията ГЕРБ – ОП въпросите за начина на управление, диалог и взимане на решения, в това число за кадрови промени.

2. Представителите на НФСБ в Политическия съвет на коалиция ОП да предложат чрез промяна на коалиционното споразумение промяна на модела на управление на парламентарната група и възстановяване на нормалната работа и ръководство на групата.

3. НФСБ ще гласува против оставките на Нанков, Радев и Московски.

4. В случай на отхвърляне на направените по-горе предложения и продължаващ бойкот на законодателните инициативи на НФСБ, НИК ще инициира свикване на заседание на Националния политически съвет, съгласно устава на НФСБ, на което да се обсъди въпроса за прекратяване на участието на партията в коалициите и управлението на държавата.

Национален фронт за спасение на България поставя проблемите на държавата над частните и партийните интереси и декларира, че участва в настоящото управление, само за да реализира своята програма и да даде своя принос за изпълнение на програмата на правителството. Без каквито и да било претенции за власт, постове и облаги, тъй като девизът на партията, приет за лозунг и на коалицзията ГЕРБ-Обединени патриоти е БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!”

„Стабилността на коалиционното управление е застрашена“, заяви категорично Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

"Ще поставим и пред колегите ни от трите партии предложение за промяна на модела на управление на парламентарната група на Обединени патриоти. Искаме колективен модел на управление, който ще бъде по-ефективен и по-резултатен. Това може да стане и без оставка на председателя на парламентарната група Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа", коменитра пък от своя страна и Борис Ячев.

"Не е сериозно да се разпространяват лъжи. Лидерът на "Атака" на няколко пъти си позволи да изопачи повода за напускане на председателския пост на Общинския съвет в Бургас. А поводът беше искането за изграждане на джамия в квартал "Меден рудник" в Бургас. Аз се противопоставих на това искане, но то беше прието и затова напуснах Общинския съвет", отговори той на въпрос на телевизия "Алфа" дали с това заседание на НФСБ не се опитва да прикрие нещо, както през 2008 година, когато е подал оставка като председател на Общинския съвет в Бургас.

"Има редица законопроекти, които са важни не за НФСБ, но за България. И в зависимост от това как тези законопроекти ще бъдат разгледани и приети, ние имаме правото да свикаме Изпълнителния комитет, за да обсъдим излизането от коалицията и властта", уточни вицепремиерът.

"Най-голямата група в Народното събрание започва да се колебае дали да подкрепи законопроект, който е внесен от Министерски съвет с подписа на министър-председателя. Това ни кара да бъдем нащрек", разкри Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

"Не мога да съм сигурен, че ще бъдат приети оставките на министрите Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Предстои събиране на коалиционния съвет на голямата коалиция. На мен ми е казано,че това събрание ще е довечера в 18.00 часа. Ще видим дали ще бъдат приети оставките. Виждате,  имаше оставки в парламента, които не бяха приети", заяви Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и поясни: "Аз съм дисциплиниран коалиционен партньор, не говоря това, което не ми е разрешено, не се моля, не заплашвам".

"Ангелкова да е проблема в коалицията, на филия да я намашеж. Има 12 случая в коалицията, които са уволнени без причина, като зам. - министър, на който МС е купил скъп самолетен билет", каза още той.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
7621 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар

2018.09.03 | 17:24

26
Всички министри начело с Борисов отдавна са за СТРОГ ТЪМНИЧЕН ЗАТВОР или
З а обесване по Китайски.. Подава София възмутена от крадците на власт и техните ПИАР акции.

2018.09.03 | 17:21

25
НАгли престъпници заграбили власта с измама на 9.11.1989 година менкат на власт нарочно създадено вече доказано престъпни групировки маскирани като партии.
Преди избори тровят населението с пси активни нарко спец добавки и ги зомбират с клипове по телевизии.
Чрез подставения Бойко Борисов ограбват вече много додини по над 20 000 000 000 живи кървави лева годишно . От тях поне 10 000 000 000 се перат през партиини фирмички чрез Оперативни програми на доказано престъпни министерства и ведомства.Заради тези терористи на власт БЪлгария няма раждаемост на Деца . НАд 2 500 000 бедни са прогонени на запад немили недраги.
????

2018.09.03 | 17:13

24
Как ще продължи "НФСБ",ами то се ЗНАЕ още от началото на ЗАДРУГАТА им с "ГЕРБ",НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРЕДИ "изборите" ще НАПУСНАТ всички тези ИЗМИСЛЕНИ "съюзи" ,в които ВЛЯЗОХА!? Ще започнат да ИЗРИЧАТ НЕЩАТА с ИСТИНСКИТЕ им ИМЕНА,все едно,че ТЕ сега слизат на ЗЕМЯТА!? Но КОЙ? КОЙ? КОЙ ще им ПОВЯРВА ПАК? НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ????

2018.09.03 | 16:49

23
Пичка ви майчина седесарска, кого го интересува накъде ще продължат метастазите на СДС, към бунището при Костов, това е единственото направление.
национал-атакист на горно ниво

2018.09.03 | 16:48

22
браво на волен само така бойко продължава напред валери и той с тях Каракачанов също смело напред атакистите на ниско ниво депесарите и комунягите да го духат под вода коалицията е мощна :):)

2018.09.03 | 16:47

21
Глиганска седесарска небръсната зурла.

2018.09.03 | 16:42

20
Събатай ве, намерихме парите от рекитьорите
КЪМ 1234

2018.09.03 | 16:26

19
Защо не при майка ти -магистралната курва ????????
Въййй

2018.09.03 | 16:16

18
Бате за нищо не ставаш, проблемите са ясни,само дето трябва да си ходите и да дойдат истински националисти мислещи за държавата и народа ,не да си гледаш гъза и някви ПР акции "тишина" и други такива гов*а. Този народ е време да се събуди и да поеме по Румънския модел и тогава г-н Б.Б. ще може да каже че сме ги задминали.

2018.09.03 | 16:16

17
Тъпак !!! Тоя се все много на сериозно за да държи сметка на примиера за министрите му !!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини