Кунева: Не мога да премълчавам корупцията

Булфото (архив)
share

Много искам ние да покажем динамика в партийния живот, каза Меглена Кунева по БНТ.

Лидерът на Движение България за гражданите (ДБГ) в оставка. С тези думи обясни защо се е е оттеглила от поста. Тя допълни, че през септември ще се избира нов лидер на ДБГ. "Усещам подкрепа от движението", каза Кунева и допълни, че е номинирана за председател на политическата формация.

"Ние добре се разбирахме с другите части от Реформаторския блок (РБ). Ние работим добре с другите части от РБ. Ние трябва да използваме времето, когато не сме в Народното събрание и да помислим как се стигна до там", посочи още Кунева. "Нашата страна е сложна, трудна страна", каза още тя по повод загубата на РБ на последните изори.

Темата за спирането на фондовете на Европейския съюз за наука също бе коментирана от Кунева. "Това е тежък пропуск в просветното министерство. Аз не мога да премълчавам корупцията, аз получих сигнал и се трябваше да се задействам", каза бившият ресорен министър. Тя посочи, че спирането на фондовете е било в унисон с правилата на Европейската комисия.

"Аз стискам палци на правосъдния министър Цецка Цачева да направи един добър закон за борба срещу корупцията", каза още Кунева.

Водещи новини

Още новини