Марешки разбуни духовете с изказването срещу гейовете, "Да, България" иска оставката му

share

"Да България“ призовава Народното събрание да освободи народния представител Веселин Марешки от длъжността аместник-председател, както и да предприеме необходимите стъпки за разграничаване на българската парламентарна институция от недопустимото дискриминационно изказване. Това се казва в позиция на партията на Христо Иванов.

От "Да, България" смятат, че не трябва да се оставя изказването на Марешки без последствия. Критикуват го и за това, че си е позволил да злоупотребява с трибуната на Народното събрание по този начин. Отчитат, че това е "признак за все по-задълбочаващата се ерозия на демокрацията и все по-тежкото отстъпление от зачитането на основните права и върховенството на правото в България".

"Да бъде оставено без последици, подобно недопустимо за държава член на ЕС поведение на висш представител на държавната власт, би било поредната стъпка по посока на превръщането на България в държава на тържествуващото банално зло, в която потъпкването на основните правата и човешкото достойнство, е норма и същност на политическия процес и упражняването на публична власт", се казва още в позицията на "Да, България".

Водещи новини

Още новини