Радев: Трябва да отдадем дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината (с

Пресцентър Президентство
share

Вярвам, че обществото ни има необходимата зрялост, с която да отдаде дължимото на хората, посветили живота и здравето си в служба на родината. Мерило за цивилизоваността на една държава е отношението й към нейните ветерани и военноинвалиди. Това заяви президентът Румен Радев на среща днес с ръководствата на военно-патриотични съюзи и обществени организации в сферата на отбраната и сигурността, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Представителите на военно-патриотичните съюзи са запознали държавния глава с дейността на организациите и са изразили надежда, че държавните институции ще направят необходимото за поддържането и съхраняване на социалните придобивки и достойнството на ветераните от войните.

"Сред нашите приоритети е да инициираме национална програма за военно-патриотично възпитание и военно обучение на младите хора", е посочил о. р. генерал-лейтенант Стоян Топалов - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Държавният глава е изразил своята пълна подкрепа по въпроса и е допълнил, че в работата на военно-патриотичните организации има "огромно чувство за дълг и тя е мост между поколенията".

Президентът Радев е бил категоричен, че ценният опит и специфичната експертност на членовете на военно-патриотичните съюзи трябва да бъде използвана при обсъждането и актуализацията на различни стратегически документи в сектора "Сигурност". Системата на национална сигурност включва и вас, защото без висок дух и мотивация няма как да просъществува и да бъде развивана една армия, е отбелязал още президентът и е изразил желанието си за ефективно взаимодействие между президентската институция и военно-патриотичните съюзи.

Водещи новини

Още новини