Повишиха степента на терористична заплаха във Финландия

  • 14 юни 2017 14:07

  • 2186
  • 0
Повишиха степента на терористична заплаха във Финландия
© Gettyimages

Финландската служба за сигурност повиши нивото на заплаха. Оттам посочиха, че има информация за готвени терористични атаки във Финландия, предаде Ройтерс.

"Най-значителната терористична заплаха във Финландия все още идва от отделни лица или малки групи, мотивирани от радикална ислямистка пропаганда или терористични организации, които ги окуражават", каза службата в изявление, след като увеличи степента на заплаха от ниска на висока.

Във Финландия не са извършвани нападения като в други европейски страни, но северната държава е все по-разтревожена след атаките напоследък в съседите й Швеция и Русия. Службата за сигурност заяви, че повишената заплаха идва от чуждестранни бойци, които напускат Финландия, за да се бият за "Ислямска държава", и които придобиват важни позиции в групировката, отбелязва БТА.

"Връзките с терористичната организация са по-преки и сериозни от преди. Досега не е трябвало да предотвратяваме конкретно нападение", каза на пресконференция директорът на службата Анти Пелтари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини