Радев пред абитуриенти: По-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота (сним

  • 31 май 2017 19:58

  • 3561
  • 4
Радев пред абитуриенти: По-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота (сним
© Булфото (архив)

Вълнуващо е да видиш млади хора, преодолели многобройни изпитания и предизвикателства в живота, днес да поемат в свои ръце съдбата си. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който е домакин на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение в президентството.

Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава "Подкрепи една мечта".

По думите на президента е вълнуващо да знаеш, че българското общество е зряло и че институциите ни са отговорни, защото, благодарение на усилията им, младежите днес са достигнали до този важен момент в живота си. Вие като млади хора имате своите амбиции и мечти - за образование, за работа, за дом и семейство. "Решението ви да станете част от инициативата "Подкрепи една мечта" е първата решителна стъпка към постигане на тези мечти, към самостоятелните ви крачки в живота, където вече ще бъдете отговорни за всяко едно решение", каза президентът Радев.

Той изрази увереността си, че консултациите, извършени със специалистите от държавните институции и специализираните агенции, са помогнали на младите хора да придобият реална представа за възможностите за обучение, квалификация и образование, за работа. Ще ви помоля да разчитате на вашата амбиция, на вашата инициатива оттук нататък, защото съдбата и решенията вече са във вас, посочи президентът. Той призова младите хора да не стават част от групата млади българи, които нямат амбицията да учат и да работят, да придобиват допълнителна квалификация и образование.

Президентът посочи, че горещо подкрепя решилите да продължат образованието си и това е дълбокият смисъл на инициативата - да ги окуражава да мислят за образование. По-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота, добави президентът. Държавният глава изрази благодарност към хората, които всекидневно са били до младежите и са полагали грижи за тях - техните възпитатели и наставници от специализираните институции за деца и учителите им.

Президентът благодари на представителите на държавните институции, които работят в партньорство с инициативата "Подкрепи една мечта", както и на дарителите, обявявайки, че събраните тази година до момента средства са рекорд, откакто съществува инициативата. Събрани са над 60 000 лева.

Държавният глава пожела успех на младежите. Сред историите на младите хора, станали част от инициативата "Подкрепи една мечта" тази година, са тези на Исус, Вики и Милко. Исус обича да пече хляб и работи в пекарна. Той благодари на всички, грижили се за него. Това, че сме израснали в социални домове, не ни лишава от правото да мечтаем, каза Вики Калинкова, която танцува. Мечтите танцуват с всеки, който ги покани на танц, каза Вики, която вярва, че един ден ще има своя школа за танци.

Милко Георгиев от Велинград мечтае да стане началник на горско стопанство. "Сега вече нямам право на грешка, аз трябва да успея, трябва да докажа, че мога заради всички вас и заради хилядите деца, изгубили пътя си", каза Милко. "Силата да продължим напред е вътре в нас", добави той и благодари на президента за подкрепата. "Ще дам всичко от себе си, за да оправдая вашето доверие и някой ден да се гордеете с мен", каза Милко.

"От днес вие сте пълноценни граждани на нашата родина, тя има нужда от вашия талант, дръзновение, упоритост, трудолюбие и мечти", обърна се президентът към младите хора, като увери, че вратите на президентската институция остават отворени за тях.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посрещна в Гербовата зала абитуриенти от над 50 специализирани социални институции от 33 населени места в страната. Младежите са придружени от своите наставници, ръководителите на домове и специалистите от бюрата по труда, "Подкрепи една мечта" е инициатива на държавния глава, която за шеста поредна година обединява усилията на държавни институции и неправителствени организации в подкрепа на професионалната реализация на абитуриентите, както и на тяхната мотивация за продължаване на обучението и квалификацията.

През учебната 2016/2017 г. в инициативата са включени 124 младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца. Над 45 дарители са подкрепили събирането на средствата, необходими за абитуриентския бал тази година. С останалата част от даренията ще бъдат осигурени стипендии за младежите, които ще продължат образованието си. Тази вечер ще се състои абитуриентския бал на младежите. Изпълнителите, които ще подкрепят инициативата, са Поли Генова, Михаела Маринова, Пламен и Иво, Михаела Филева, Виктория Георгиева, Невена Пейкова, Преслава Пейчева, Сантра, Дивна, Искрата, Вензи и Скандау, група Остава, Дичо и групата, Веси Бонева, Маги Джанаварова, Жаклин Таракчи, DJ Роско и Танцов ансамбъл "Пламъче".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3561 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.06.03 | 23:36

3
стига си лъгал децата , да бягат далеч от ТАЯ изродска територия
да ти го начукам в шибания заддник ..педал скапан

2017.06.03 | 23:37

4
да ти го начукам в шибания заддник ..педал скапан уродлива гербарска сган.....
И КОКОНА дона СЕ Е ОБЛЕЩИЛА ,,КАКТО ВИНАГИ

2017.06.03 | 23:28

1
МНОГО НЕПРИЯТНА ФИЗИОНОМИЯ ИМА ТАЗИ ЖЕНА- ТАРВЕСТИТ
да ти го начукам в шибания заддник ..педал скапан

2017.06.03 | 23:35

2
да ти го начукам в шибания заддник ..педал скапан уродлива гербарска сган.....

Добави коментар

Водещи новини