Йордан Цонев: ДПС ще изнесе в Европа битката срещу крайните националисти във властта (видео)

share

България наистина има нужда от стабилност, има нужда от прекъсване на процеса на политическа нестабилност - не само защото България е най-бедната страна в Европа, а защото ситуацията в Европа е много сложна. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Не намираме обаче, че в това, което ни предлага ГЕРБ има решение на тези проблеми. С голямо съжаление виждаме, че ГЕРБ не са си взели поука от предишния мандат. Такъв тип правителство не носи стабилност, посочи Цонев.

Искам да обърна внимание на бъдещия министър-председател и на ГЕРБ – ДПС няма да се примири, че вие за втори път вкарвате крайните националисти във властта – при това този път директно, а не като поддържащи партии. ДПС е много важна част от българския политически живот, която осигури европейското бъдеще на България и няма да позволим това бъдеще да бъде минирано от неевропейски партии, подчерта депутатът от ДПС.

ДПС възникна като битка на цял един етнос, за да живеят всички етноси в България равно. ДПС не може да се съгласи крайните националисти, които отричат тези принципи, да са във властта. Ние ще пренесем тази битка в Европа Там ще питаме чии са тези слова от отношение на един етнос в България: "нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни", "искат помощи по болест, без да са болни, както и детски за деца, които играят с прасетата на улицата и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки".  За това ДПС ще пита – може ли такъв човек да е вицепремиер на европейска България. ДПС не приема такъв подход за съставяне на правителство и ще изнесе тази битка в Европа, заяви Йордан Цонев.

Водещи новини

Още новини