Президентът на КНСБ разкри какви очаквания има за заплатите от новия кабинет

share

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и банкерът Левон Хампарцумян коментираха темата "Пари, заплати, безработица", за да оформят очаквания към новия кабинет в студиото на "Събуди се" по Нова телевизия.

"1/3 от българите живеят под прага на бедността. Бизнесът иска или не иска ще вдига заплатите. Нашето искане за 120-150 лева ежегодно е абсолютно постижимо.

Пенсиите трябва да бъдат увеличавани при увеличение на всяка година стаж. Трябва да се увеличава тежестта на това колко години съм се осигурявал. Около 40% през следващите 10 години трябва да са по този начин.", коментира синдикалният лидер.

"Всяка сутрин трябва да благодарим на Господ, че сме членове на ЕС. За това възрастните хора трябва да са благодарни, че внуците им ходят да берат портокали в Испания, а не в Конго. Трябва да станем в А отбора на ЕС, сега сме в С отбора. Възприемчивост е да усвоиш нов занаят, не да създаваш фирми. Ние все още не дофинансираме образователната система. Ако построим един автомобилен завод, няма да има кой да работи в него. Милион и половина българи са функционално са неграмотни. Това означава, че познават буквите, но не знаят какво ", коментира пък банкерът.

 

Водещи новини

Още новини