Готвят визита на Путин у нас

share

Руският посланик Анатолий Макаров за пореден път намекна, че е възможно да се стигне до ново посещение на президента на Руската федерация Владимир Путин в България, предаде Стандарт. Дипломатът видя „братска дружба" в отношенията между двете държави, въпреки някои търкания след спирането на проекта за АЕЦ "Белене".

„С президента Румен Радев обсъждахме, че би било интересно и полезно като символ на нашата братска дружба да има посещение на Владимир Путин за честванията на 140-годишнината от освобождението на България догодина, заяви той. - Но това е само една теоретична възможност, само размишления."

„Путин не е посещавал България от 2008 г., това според е достойно за съжаление, допълни той. - Но не е сериозно просто да дойде да пие чай с президента Радев. Ние обсъждахме, че трябва да се подготви работна част на визитата и да се разгледат конкретни проекти", обясни Макаров.Копирано от standartnews.com

„Путин не е посещавал България от 2008 г., това според е достойно за съжаление, допълни той. - Но не е сериозно просто да дойде да пие чай с президента Радев. Ние обсъждахме, че трябва да се подготви работна част на визитата и да се разгледат конкретни проекти", обясни Макаров.

Водещи новини

Още новини