Местан: Никога не съм бил член на "сараите"

Булфото (архив)
share

Целта ни е да освободим хиляди български граждани от политиката на "сараите". Това е политическо образование, което пази кошарата си и хората си. Това е паралелна и властваща над ДПС структура. Аз бях член на ДПС, но никога не съм бил член на този олигархичен кръг.

Това каза в сутрешния блок на БТВ Лютви Местан лидер на ДОСТ. Докато бях начело на ДПС се опитах да променя партията. Смятах, че тезата за проруска насоченост на партията е мит, но той се оказа жестока реалност. "Сараите" се разправят с всички, които не следват тяхната политика. И аз, и Касим Дал бяхме изхвърлени от ДПС, което поакзва, че никога не сме били част от "сараите". Основният проблем в българската политика е решаването на проблема със "сарайското образование". Докато това не стане, в България няма да има нормална демокрация, разкри Местан.

ДПС е партия, която непроменима отвътре. Благодаря им, че ме изключиха, защото се сдобих със свободата си. С НПСД ще предложим алтернатива на българските граждани. Нашата задача и мисия на е европейска демокрация без сараи, каза още той.

Водещи новини

Още новини