Шулева: Огнян Герджиков стана жертва на интересите на ДПС през 2005 г.

  • 01 февруари 2017 17:54

  • 15415
  • 4
Шулева: Огнян Герджиков стана жертва на интересите на ДПС през 2005 г.
© Булфото (архив)

Моето отстраняване от постта ми и това на Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то е изцяло свързано с приватизацията на "Булгартабак".

Това каза в предаването "Лице в лице" бившият министър на икономиката в правителството на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица Лидия Шулева. Опозицията не искаше да се случва тази приватизация и правеше всичко възможно да я провали. Малко преди Коледа на 2004 година финализирахме сделката и одобрихме параметрите по нея. Тогава пристигна факс от Москва, в който се казваше, че руска компания има интерес към "Булгартабак" и ние трябва да започнем преговори с тях. Факсът беше от неизвестен номер, но веднага след него земеделският министър Мехмед Дикме беше принуден да оттегли подписа си от договора. На пресконференция от ДПС, които бяха в течение на сделката и я подкрепяха до Коледа, също заявиха, че категорично не подкрепят приватизацията на "Булгартабак", разкри тя.

Тогава си подадох оставката пред министър-председателя, който ме помоли да изчакам, защото щял да разговаря с ДПС. Беше петък и имаше парламентарен контрол, но нямаше кворум. Станаха скандали и тогава започнаха да искат оставката на Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то. Преговори с ДПС не се проведоха. Следващата седмица имаше парламентарен контрол. Аз разкрих параметрите по сделката и от ДПС обявиха, че тя не трябва да се осъществява. Те вече имаха раздори с Мехмед Дикме и искаха да го махнат от поста на земеделски министър. Бламирането на сделката беше удобен момент. Ръцете на царя бяха вързани, защото тогава предстоеше и подписването на договора за присъединяването на България към ЕС. Главите на двама министри и една сделка не можеха да попречат на това подписване. В политиката е така. По-скоро г-н Герджиков стана жертва на подпсиването на договора с ЕС и интересите на ДПС, допълни тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15415 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2017.05.17 | 16:11

4
Ами защо тогава бяхте в коалиция 3-5-8 с турците и комунистите, ма, юдейко продажна?
баба гицка

2017.05.17 | 16:11

3
дпс = дс + п - някаква партия за парлама - докато агентите на дс и русия не се изгонят ТОТАЛНО, все зле ще бъдем

2017.05.17 | 16:11

2
Кой купи Момин проход, а шулевице?Крадлива гад, Господ да убие целият ти род.
МИМИ

2017.03.05 | 21:16

1
Крадлив политик,но какви уши само,като на Хауърд Маршал,уникални.

Добави коментар

Водещи новини