Огнян Герджиков е служебен премиер (обновена)

Novini.bg
share

След совалките в президентството днес започнаха спекулациите за това кои ще бъдат служебни министри в кабинета на президента Румен Радев. Със свой указ той разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г. Държавният глава насрочва произвеждането на парламентарни избори на 26 март т.г.

Служебен премиер ще бъде бившият председател на НС Огнян Герджиков, обявиха официално от президентството.

Ето и останалите имена, които се спрягат:

За бъдещ финансов министър се спрягат две имена - Кирил Ананиев и бившият зам.-министър на труда Гълъб Донев.

Деканът на Стопанския факултет на СУ доц. Теодор Седларски е спрягано име за служебен министър на икономиката.

Христо Алексиев, който е зам.-генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" се спряга за транспортен министър.

Актьорът Рашко Младенов може да стане служебен министър на културата.

Дипломатът от кариерата Ради Найденов, който беше началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски, за външен министър.

Пламен Узунов, който е бивш началник на пловдивската полиция, за вътрешен министър.

Проф. Николай Денков, който бе зам.-министър на образованието в служебното правителство на Георги Близнашки, професор по физикохимия в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, ще е министър на образованието

Илко Семерджиев - служебен министър на здравеопазването. Той беше министър на здравеопазването в правителството на Иван Костов, а преди това - директор на НЗОК.

По неофициална информация на БТВ служебното правителство ще бъде с трима вицепремиери и 16 министри. Енергиен министър става Николай Павлов от „Булгаргаз”, министър на спорта ще е Даниела Дашева, а генералът от резерва Стефан Янев ще е министър на отбраната.

Единственото потвърдено днес е, че президентът е подписал укази за назначаване на журналиста Елена Йончева за секретар по медийните въпроси.

Екатерина Михайлова, която е бивш зам.-председател на Народното събрание и депутат от СДС и ДСБ, днес отрече да е била канена или да участва в кабинета.

 

 


 

Водещи новини

Още новини