Сергей Станишев: ГЕРБ показаха истинското си лице

share

ГЕРБ показа истинското си лице след изборите. Те се отметнаха от всичките си предизборни обещания.

Това заяви днес във Варна президентът на ПЕС и лидер на НС на БСП Сергей Станишев.

По думите на Станишев, нито един българин не е гласувал за шоково вдигане на пенсионната възраст. „Това е било предварително планирано и по същество означава измама на гражданите. Българските земеделци не гласуваха за това да им бъдат орязани субсидиите с 240 млн. лв. – те бяха измамени още на следващия ден след изборите”, посочи Станишев.

Според него, крайната цел на правителството е ликвидация на БДЖ, а след това и приватизация на „Товарни превози”. „Засилката” на ГЕРБ за нов мандат е твърде пресилена, посочи той и допълни, че политиката, водена от правителството, е пагубна за българите.

„Според ГЕРБ, българите трябва да работят докато умрат. Пенсионните реформи трябва да се съобразяват с реалната ситуация в страната”, каза Станишев. Той допълни, че БСП ще иска цялостна ревизия на политиката на това правителство. „В страната нещата отиват на зле – дори в сектора, в който ГЕРБ твърдят, че са силни има видим провал. Всеки ден в страната се палят автомобили и въпреки показните действия на полицията, МВР явно е безсилно да се справи с този реален проблем. Хората вече са обхванати от паника и от страх. Това отразява реалното състояние на държавата в момента”, посочи Сергей Станишев.

Водещи новини

Още новини