Сергей Станишев: Борисов да убеди ЕНП да се създаде независима Европейска кредитна агенция

  • 14 декември 2011 14:23

  • 1062
  • 1
Сергей Станишев: Борисов да убеди ЕНП да се създаде независима Европейска кредитна агенция
©

Надявам се Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да успее да убеди колегите си от ЕНП да подкрепят идеята на европейските социалисти да се създаде независима Европейска кредитна агенция.

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, след като днес Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на практика подкрепи идеята на европейската левица да се създаде независима кредитна агенция, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Още преди около месец, след като беше избран за президент на ПЕС, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на формулира приоритетите на европейските социалисти и мерките, които те предлагат, за да преодолее Европа кризата. Сред предложенията на левицата е именно създаването на агенция, с което да се възстанови демократичния контрол върху взимането на икономическите решения. Според лидера на БСП е важно да се прекрати доминирането на кредитните агенции над европейските правителства. „Без ясни критерии еврото ще бъде поставено на колене”, коментира Станишев. По думите му е наложителна регулацията върху кредитните агенции, защото подходът им е безотговорен, съсипва страни и човешки животи.

Според лидера на БСП е много важно да не се допусне финансовите пазари да играят политическа роля. Друго предложение на европейските социалисти в подкрепа на приходната част на европейския бюджет е въвеждането на данък върху финансовите транзакции. Левицата вече предложи да се издават и еврооблигации. Според президента на ПЕС е нужно да се разшири ролята на Европейската централна банка, както и да се създаде план за заетост и растеж. Станишев изтъкна, че мерките, които предлагат от ПЕС са ясна алтернатива на десницата, отговарят на нуждите на хората и трябва да започнат да се прилагат колкото се може по- скоро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Chetete "Bivol" v NETA

2011.12.15 | 22:37

1
---- Прикрепено писмо (do georgi sedevchov parvanov-"Mazhoritarniya".) ---- Подател: evgeni slavkov До: press@president.bg, president@president.bg, office@president.bg Относно: do georgi sedevchov parvanov-"Mazhoritarniya". Дата: Сряда, 2011, Декември 14 13:15:05 EET Господин Първанов,гледах преди малко едно тв-предаване, в което се обясняваше-Как в България нещата били коренно различи от тези в някои си криминален сериал.Разбира се, че ще са различни.В цивилизованите държави-демокрации престъпниците са "мутацията " на обществото,докато в България престъпниците обитават в Прзидентства и Министерски съвети и Парламента.Тук Престъпността "прави" "обитаващите".Дуру-Сапунка или Реалността,това е положението в България за жалост.А ти се опитваш още да се Показваш опозиция на Бойко,като токлоз много се вдъхновяваш,чак Го изказваш Мажоритарно.Казваш ,че "левицата " е опонент,но на КОГО , на СЕБЕ СИ ЛИ ????! Много се ПОСТАРАХТЕ българите да си помислят как се карат МВР,ПРОКУРАТУРА и СЪДЕБНА ВЛАСТ. Да, ама хората разбраха какво е БСП-Мафията -"ТРИПОД-а" и че това е ФАЛШ.Някога А.Лилов след "промените" бързо ти "отстъпи" ВЛАСТТА за да не се ТЕЛЕПОРТИРА при Андрей Луканов. И още нещо, в цивилизованите страни ни наричат АБСУРДИСТАН,предполагам знаеш освен хитростти и това. Виждал ли си се някога в ОГЛЕДАЛОТО ????! Би трябвало да носиш СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА.Просто дявола ще ти завижда на БЛЯСЪКА в очите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини