ПФ: България не трябва да позволи да бъде превърната в гето за нелегални авантюристи (видео)

share

Новата геополитическа обстановка изправя България пред още по-сериозни предизвикателства и реални опасности. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който прочете декларация от името на коалицията след откриването на първото пленарно заседание от есенната сесия на Народното събрание.

Тероризмът и заплахата от нови и нови вълни мигранти изискват адекватна реакция от всеки политик. ПФ няма да използва трудностите, пред които е изправена България за евтина пропаганда нито пък за критика към правителството, посочи Симеонов.

България трябва ясно да покаже, че няма да позволи да бъде превърната в погранично гето за нелегални авантюристи. Трябва да каже, че настоява за прекратяване на Дъблинското споразумение и няма да приеме обратно нито един мигрант, докато в Европейския съюз няма единна политика за мигрантите. Страната ни трябва да поиска помощ в жива сила и техника за охрана на границата. Оградата по границата с Турция трябва да бъде довършена, да бъде засилена охраната, както и на полицаите да бъде разрешено да използват насилие, заяви съпредседателят на ПФ.

През новия политически сезон основната цел на Патриотичния фронт ще бъде отстраняване на ДПС и ДОСТ от политическия живот на страната. Обслужването на турските интереси от страна на тези две политически формации и от единия файтон хора на Касим Дал остават най-сериозната заплаха за България. ПФ ще настоява за приемане на законопроекта за вероизповеданията, както и забрана на мощните озвучителни уредби по време на религиозните церемонии. Сред основните задачи на ПФ е и възстановяване на икономиката, прекратяване на договорите с американските централи и намаляване на цените на тока, уточни Симеонов.

Той каза още, че през новия политически сезон Патриотите ще настояват за връщане на държавността в циганските гета.

Водещи новини

Още новини