Митов: България е фронтова държава, длъжни сме да опазим границата (видео)

  • 31 август 2016 08:26

  • 5573
  • 7
Митов: България е фронтова държава, длъжни сме да опазим границата (видео)
©

Ситуацията в международен план е изключително динамична и напрегната. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на външните работи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

В Турция има повече от 3 млн. мигранти. Това е тежък натиск, който се отразява както на Турция, така и на региона. България е първата държава от Европейския съюз, граничеща с Турция, затова напълно основателна беше тревогата, че напрежението и ултимативният подход няма да доведат до нищо добро. Ето защо ходът на премиера Борисов да предприеме стъпки за осъществяване на диалог с Турция, беше правилен. България практически е фронтова държава, която е длъжна и има отговорността да пази и останалите държави членки на Европейския съюз - както през двустранните си отношения, така и в разговорите в рамките на Европейския съюз, заяви Митов.

България не е отстъпила от позицията си, че изпълнението на споразумението за реадмисия на бежанци към Турция предшества въвеждането на безвизов режим за турските граждани в рамките на ЕС. Споразумението между Турция и ЕС трябва да бъде запазено, защото то е от пряк интерес и за двете страни. Подходът "всеки сам за себе си" не работи, подчерта външният министър.

По думите му страната ни е длъжна да довърши оградата по границата с Турция. Длъжни сме да вземем всички мерки, за да опазим границата. Няма причина да се мисли, че България по някакъв начин отстъпва – държавата ни не е правила друго освен да защитава ЕС и общата миграционна политика. В същото време не можем да загърбваме рисковете и опасностите. Не може премиерът Борисов да бъде критикуван затова, че води активен двустранен диалог с Турция, посочи Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Той изрази увереност, че Европа ще продължи да ни оказва помощ за опазване на външните граници на Съюза.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5573 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.09.03 | 21:44

7
ГНУСЕН ПЕДЕРАСТ ,СКРИИ СЕ БЕ ЛАЙНО
малеее

2016.09.03 | 07:50

6
"България е фронтова държава" - това ОЗНАЧАВА, че всеки който дойде е БЕЖАНЕЦ!!! Ако сме фронтова държава не можем да връщаме араби!!! Този министър ожени се за англосаксонка и почна с номерата на Клинтън!

2016.09.03 | 07:50

5
Да видим на тези евро-еврейски педали дали ще им стиска да пазят границата със сила. Надявам се, че в армията са останали поне няколко картечници и снайперисти. Срещу тази сган друго не ни трябва.
Гнусни копелета

2016.09.01 | 11:44

1
Всички от ГЕРБ сте пълни боклуци !!! Скапаняка Борисов е проклятието за България,страхлив долен боклук.Да го опна на керка му в устата.

2016.09.01 | 12:18

4
щО, Костов гадта по ли ти приляга? Или предателя Филип Димитров? Айййде море, стига партенки!

2016.09.01 | 11:45

3
а ти Г Ъ З А си. Само че ти беше гаден педераст.

2016.09.01 | 11:45

2
Тоя педал ,казарма не мирисъл ,за фронт ни бае !Къде ти е армията ,бе из митов !С гол гъз срещу бежанците ли излизаш ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини