Митов отговори на нападките на Радан Кънев

Фейсбук
share

Министърът на външните работи Даниел Митов отговори във Фейсбук на изказването на лидера на ДСБ Радан Кънев, който заяви, че само военният и външният министър са гаранти за членството ни в ЕС и НАТО, а премиерът подрива усилията им. Думите предизвикаха гневната реакция и на Бойко Борисов.

На страницата си във Фейсбук Митов заяви, че министър-председателят и всички министри работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО и създаването на вътрешнополитическа интрига обслужва интереси, различни от тези на България.

"Българското правителство - министър-председателят и всички министри работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО. Всички ние сме убедени, че участието ни в тези два наднационални формата разширява инструментите, възможностите и перспективите за реализирането на българския национален интерес.
Внушаването на алтернативни пътища пред България, както и поставянето на евро-атлантическия ни избор във фокуса на вътрешнополитическата интрига, обслужва интереси, различни от тези на България.
Демокрацията, сигурността и свободата не са патент на този или онзи политик, а споделеното вярване на моето поколение българи и непосредствена цел на българското правителство", написа Митов в соациалните мрежи.

Водещи новини

Още новини