Турският премиер: Връщането на смъртното наказание изисква промяна на Конституция

Евентуалното въвеждане на смъртното наказание трябва да стане след реформи на нашата Конституция, каза турският премиер Бинали Йълдъръм (в средата на снимката), предаде ТАСС.

Днес премиерът в Анкара заяви, че връщането на екзекуциите изисква промени в основния закон на държавата на два континента. Смъртното наказание бе отменено през 2004 г., като стъпка на страната към пълноправно членство в ЕС. Днес първият дипломат на 28-те Фредерика Могерини предупреди Анкара, че ако промени Наказателния си кодекс, това ще сложи край на преговори между Брюксел и Анкара. Българският външен министър Даниел МитовДаниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, направи подобно изявление.

За връщане на смъртното наказание в Турция се заговори след като през нощта на 16 срещу 17 юли 2016 г. военни се опитаха да свалят турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва от власт.

Днес Йълдъръм заяви, че ситуацията се намира под контрол и призова турците да останат на улиците и да продължат с акциите в подкрепа на управляващите. "През деня ще стоим на работните си места, а вечерта ще бъдем наряд на постовете на демокрацията", заяви той.

Премиерът заяви, че по време на сблъсъците са загинали 208 души.

Коментари

  1. 2016.07.20 | 09:32
    NARODYT ZA PUSHECHNO MESO - BAH TI I DEMOKRACIAJATA - TOVA SI E CHIST TEROR. SADAM PRAZ DA JADE!
  2. 2016.07.18 | 22:45
    Не видях разлика между брадатите в Турция ,който рязаха глави на военни и "умерената опозиция " в Сирия.
  3. 2016.07.18 | 20:17
    Съвсем правилно! Какъв народ? Шайка антидемократи опитващи се да свалят с военен преврат законно избраното правителство? Смъртно наказание. Правилно!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Балкани

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет